Tenis. Simona Halep, eliminată de Maria Şarapova în primul tur la US Open

Jucătoarea română a fost depăşită în trei seturi de sportiva rusoiacă Maria Şarapova cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (US Open Tennis Championships/facebook)
Marius Drăgoi
29.08.2017

Simona Halep (25 ani, 2 WTA) a avut un meci greu, luni, în prima manşă a turneului de la arenele Flushing Meadows din New York, unde a ţinut piept timp de două ore şi 42 de minute, uneia dintre cele mai puternice tenismane ale lumii, rusoaica Maria Şarapova (30 ani, 146 WTA).

Românca, cap de serie numărul 2, a pierdut pentru a şaptea oară în tot atâtea meciuri în faţa sportivei din Rusia, care, revenită în circuitul profesionist după suspendarea pentru dopaj cu meldonium, a făcut un meci excelent, a jucat agresiv reuşind totodată să contracareze eficient mingile trimise de constănţeancă.

Şarapova s-a impus în trei seturi cu 6-4, 4-6, 6-3 dar deloc uşor. Sportiva noastră s-a apărat bine, diferenţa fiind făcută pe un serviciu inferior rusoaicei şi lipsa de forţă în unele momente cheie ale meciului care au hotărât până la urmă câştigătoarea.

Campioana rusoaică a reuşit 7 aşi, a făcut 7 duble greşeli, a adunat nu mai puţin de 60 de winners, dar a avut şi 64 de erori neforţate, în timp ce Halep a avut un singur as, a comis 4 duble greşeli, a avut 15 lovituri direct câştigătoare şi 14 erori neforţate. Şarapova a avut 5 mingi de break transformate din 22 create, iar Halep 4 din 10.

La punctele realizate cu primul serviciu raportul a fost de 65%-62% pentru rusoaică, iar la al doilea de 47%-37%. Nota de echilibru din acest meci este reflectată şi de totalul punctelor realizate, 113 Şarapova, 108 Halep.

Sportiva noastră încheie astfel prematur ultimul Mare Şlam al anului, nereuşind să-şi apere sfertul de finală de la ediţia trecută a US Open. Ea va primi pentru participare 10 puncte WTA şi 50.000 de dolari.

Halep este a treia româncă învinsă în primul tur la US Open în acest an, după Irina Begu, eliminată de Katerina Kozlova (Ucraina), cu 6-2, 7-6 (7), şi Mihaela Buzărnescu, întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu 6-1, 7-5.

Alte trei românce vor mai juca în primul tur, Monica Niculescu (va evolua contra franţuzoaicei Kristina Mladenovic), Sorana Cîrstea (adversară olandeza Lesley Kerkhove) şi Ana Bogdan (împotriva americancei Taylor Townsend).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor