Teoria lui Becali privind motivul pentru care condamnaţii cu bani din România fug de puşcărie: Te ţine ca animalul în cuşcă

Gigi Becali
Gigi Becali (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
21.02.2024

Omul de afaceri Gigi Becali şi-a exprimat totala nemulţumire faţă de modul în care Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, gestionează situaţia din regimul penitenciar din ţară şi a explicat de ce “oamenii cu bani” din România care sunt condamnaţi vor să-şi ispăşească pedepsele peste hotare.

De altfel, Becali a venit cu exemplul fostului ministru Elena Udrea, care n-a primit nici măcar o permisie pentru a-şi vizita copilul în ultimii trei ani.

“O văd pe Alina Gorghiu, că domne, că aviz, că nu ştiu ce. Păi ăla pleacă să facă puşcărie. Unde a fugit, a fugit în junglă? Omul se duce în Italia, în Europa. E Schengen. Domne, vreau să fac puşcărie, am fost condamnat, vreau să o fac aici. De ce, că la tine, criminal care eşti tu Gorghiule, nu faci puşcărie!

Păi tu, Gorghiu, după ce Elena Udrea, prietena ta, care de trei ani de zile trebuia să ia vreo 100 de zile libere să-şi vadă copilul, şi nu-i dai una. Păi ei nu văd? Ea, Gorghiu, nu vede că face justiţie criminală? Cum Elena Udrea vede copilul în puşcărie când ea poate să vină acasă 120 de zile pe regim deschis? 120 de zile trebuia să aibă şi nu-i dă una. Se duce cu copilul acolo la puşcărie, îţi dai seama?”, a susţinut Becali, citat de ProSport.ro.

De asemenea, Becali a adus în discuţie şi cazurile lui Cătălin Cherecheş şi Dragoş Săvulescu:

“Şi după vorbeşte de aviz. Ce aviz, bă, pleacă omul, se duce în Europa. Ca dovadă Cherecheş. Uite domne puşcăria, vreau să o fac! În Europa, dar îmi aleg, sunt liber să-mi aleg! În România nu vreau să o fac, vreau să fac în Germania, în Italia puşcăria. Şi ăla de la Dinamo. Săvulescu. Ce a făcut, s-a dus în pământ, s-a ascuns? S-a dus în Italia.

În România e criminală puşcăria, nu-ţi dă drumul acasă, te ţine ca animalul închis în cuşcă. Asta-i spun eu lui Gorghiu. Ia vezi tu Elena Udrea, ce se întâmplă cu ea? Că erai prietena ei. Cine are bani şi face puşcăria în România e idiot. M-ai condamnat, mă duc în Italia, în Grecia, că eşti criminal! Ăsta e oful meu. N-au nici ochi, nici urechi, şi se dau mari la televizor. La puşcărie distrugi oamenii”.

Reamintim, în acest context, că fostul edil băimărean Cătălin Cherecheş a fugit din ţară pe data de 24 noiembrie, cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. El a trecut vama pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosind buletinul unui văr.

Însă, în seara zilei de 28 noiembrie, Cherecheş a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania.

Mai menţionăm că DNA l-a trimis în judecată pe Cherecheş pentru că ar fi cerut 400.000 de lei de la un denunţător, căruia i s-a solicitat în mod expres să nu-i remită decât sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. Pe data de 26 aprilie 2016, procurorii l-au prins pe Cherecheş în flagrant cu 25.000 de lei.

Pe data de 7 decembrie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins ca “nefondată” solicitarea lui Cătălin Cherecheş ca dosarul în care a fost judecat şi deja condamnat să fie strămutat la o altă instanţa şi, practic, reluat de la zero.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor