Tomac, după ce PMP a rămas fără subvenţii de la stat: O decizie nedreaptă, nelegală şi fără logică. Vom utiliza toate mijloacele legale

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Facebook/tomaceugen)
Andrei Popescu
05.07.2023

Liderul PMP, Eugen Tomac, a criticat, miercuri, decizia Autorităţii Electorale Permanente de a suspenda subvenţiile de la bugetul de stat pentru Partidul Mişcarea Populară, susţinând că este o măsură “nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică”.

De asemenea, Tomac a declarat că PMP va utiliza “toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare”.

“Partidul are conducere legitimă şi a comunicat excelent timp de un an şi jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicaţie raţională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană. După PSD şi PNL, Partidul Mişcarea Populară are cei mai mulţi aleşi locali în administraţia din România”, a precizat Tomac pe pagina sa de Facebook.

Anunţul AEP a fost făcut printr-o notificare trimisă de şeful instituţiei, Toni Greblă, fost judecător CCR şi un personaj considerat în siajul PSD.

Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, Greblă a justificat tăierea banilor pentru PMP printr-o presupusă neconcordanţă între actele partidului condus de Tomac şi acţiunile în instanţă ale lui Cristian Diaconescu, care susţine că el este preşedintele PMP.

Suspendarea fondurilor, notificată la finalul lunii iunie, a venit la două săptămâni după ce PMP a început discuţiile cu USR pentru crearea unei alternative de dreapta la coaliţia PSD-PNL.

Reamintim, în acest context, că, recent, a avut loc Congresul Politic al USR, care a reunit aproximativ 800 de delegaţi din toată ţara şi i-a avut ca invitaţi pe liderii de la UDMR, PMP, Forţa Dreptei şi Primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

În cadrul congresului, liderul USR, Cătălin Drulă, a prezentat viziunea pentru România 2024 şi a cerut delegaţilor un mandat de a construi un pol de dreapta în jurul USR, bazat pe un program de guvernare de modernizare a României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor