Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica ca urmare a deciziilor CCR privind prescripţia

Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.04.2023

Fostul ministru PDL Elena Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica, după ce speţa a fost închisă din cauza prescripţiei, în urma deciziei CCR, relatează G4Media.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea a 3,4 milioane de euro. În speţă mai era inculpat şi jurnalistul Dan Andronic faţă de care, de asemenea, a încetat procesul penal tot în baza deciziei CCR privind prescripţia.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea era acuzată de procurorii DNA că ar fi primit de la magnatul Energiei, Bogdan Buzăianu, o geantă cu 3,8 milioane de euro cash şi acţiuni în valoare de 900.000 de euro la EVZ.

Fostul ministru se află în puşcărie fiind condamnat definitiv în dosarul Gala Bute la 6 ani de detenţie pentru luare de mită. În acest caz, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ţinut cont de decizia CJUE din 21 decembrie 2021 potrivit căreia în dosarele cu fonduri europene şi corupţie nu trebuie să ţină cont de deciziile CCR privind aşa-zisa nelegală compunere a completurilor de 3 şi 5 judecători de la ÎCCJ, dacă există riscul prescrierii faptelor. În dosarul Hidroelectrica, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea DNA de sesizare a Curţii de Justiţie a UE.

Udrea mai are o condamnare de 8 ani în dosarul finanţării campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu din 2009, însă această sentinţă nu este definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor