Ultimatumul liberalilor. Guvernul Ponta are o săptămână să organizeze parţiale

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Liberalii au adoptat vineri, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, o rezoluţie prin care solicită Guvernului Ponta să declanşeze de urgenţă alegerile parţiale în absolut toate circumscripţiile care au depăşit termenul legal de 90 de zile de la vacantarea funcţiilor publice alese, în caz contrar ameninţând că vor exista acţiuni în justiţie.

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a arătat că, în prezent, există 26 de mandate vacante de primari, şase mandate de parlamentar, trei mandate de preşedinţi de Consilii Judeţene şi două de consilii judeţene dizolvate - iar Guvernul nu a respectat termenul legal în care era obligat să elaboreze suportul normativ în baza căruia să se organizeze aceste alegeri.

"Premierul ce credeţi că a făcut ieri (joi - n.r.)? Mi-a propus să negociez, mi-a propus să mă consult cu el pe subiectul alegerilor parţiale. Nici nu pot să îi dau un răspuns pe această temă pentru că eu cred că legea nu poate fi negociată nici măcar cu premierul Ponta", a declarat Alina Gorghiu, citată de Mediafax.

În acest context, Alina Gorghiu solicită organizarea în regim de urgenţă a alegerilor parţiale în absolut toate circumscripţiile care au depăşit termenul de 90 de zile de la vacantarea funcţiilor publice alese.

Mai mult, PNL "îşi rezervă dreptul" de a acţiona Guvernul Ponta în justiţie dacă această cerinţă nu va fi îndeplinită în termen de o săptămână. De altfel, un lider liberal din Cluj, nemulţumit de tergiversarea Executivului, l-a acţionat deja pe Victor Ponta în instanţă depunând o plângere penală pe numele său pentru abuz în serviciu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne