Un câine curajos salvează un nou-născut care a fost abandonat la uşa unei case

Foto:
Foto: (Captură de ecran/Newsflare)
Newsflare
13.09.2023

Un câine de companie curajos a salvat viaţa unui nou-născut, după ce copilul a fost găsit abandonat în faţa casei unui cuplu din Tailanda.

În primele ore ale dimineţii de 9 august, câinele Pong a început să latre în timp ce se plimba de colo-colo şi adulmeca un pachet, în timp ce ploua.

Pong, câinele care a salvat un nou-născut abandonat în faţa unei case. (Captură de ecran/Newsflare)
Pong, câinele care a salvat un nou-născut abandonat în faţa unei case. (Captură de ecran/Newsflare)

Phuwiang Intawong, o locuitoare a provinciei Nong Khai, în vârstă de 55 de ani, a încercat să ignore câinele de vânătoare gălăgios şi să doarmă în continuare, dar în cele din urmă a ieşit afară cu soţul ei la ora 5 dimineaţa pentru a vedea ce se întâmplă.

Cei doi au observat că de cealaltă parte a zidului grădinii lor, Pong lătra lângă o pungă neagră misterioasă. Când au deschis punga, au fost şocaţi să găsească o fetiţă înfăşurată într-un prosop roz şi acoperită cu o substanţă albă, ceroasă, cu cordonul ombilical încă ataşat. Deşi bebeluşul avea ceva probleme de respiraţie, era încă în viaţă.

"Am fost atât de surprinsă că era un copil acolo", a spus doamna Intawong. "Aş vrea să ştiu de ce persoana a lăsat-o în faţa casei mele".

Doamna Intawong l-a alertat pe proprietarul lui Pong, sublocotenentul de poliţie Sommart Kunlanet, care locuieşte vizavi de casa lor şi care îşi lasă câinii să se plimbe noaptea pe străzi.

Poliţiştii din Nong Khai şi oficialii din cadrul Organizaţiei administrative a subdistrictului Hin Ngom au fost, de asemenea, chemaţi la faţa locului pentru asistenţă.

Aceştia au declarat că "fetiţa drăguţă şi cu pielea albă", cântărea aproximativ 3,2 kilograme şi avea toate organele externe intacte. Ea fusese acoperită de vernix - un strat alb, cremos, care îmbracă bebeluşii aflaţi în interiorul uterului.

Un nou-născut a fost abandonat în faţa uşii unei case. (Captură de ecran/Newsflare)
Un nou-născut a fost abandonat în faţa uşii unei case. (Captură de ecran/Newsflare)

Personalul a spus că fata era sănătoasă şi a fost dusă la Spitalul Nong Khai pentru monitorizare suplimentară. Bebeluşul era în afara oricărui pericol şi urma să fie îngrijit de asistente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor