Un castor ucide un pescar în Belarus

Castor
Castor (AP Photo / Sergei Grits)
Tara MacIsaac
30.05.2013

Un pescar de 60 de ani din Ostromechevo, Belarus, conducea spre lacul Shestakovskoye la începutul lunii aprilie, când a văzut un castor de-a lungul marginii drumului. El a încercat să prindă animalul, dorind să facă o fotografie cu el, dar castorul l-a muşcat de picior, rupându-i o arteră majoră, conform The Telegraph.

Un film postat pe youtube de Russia Tonight în aprilie prezenta un alt atac al castorilor în Belarus: un om filma un castor care mergea de-a lungul drumului şi castorul s-a întoars spre el şi la atacat, făcându-l să scape aparatul de filmat.

Atacul fatal din luna aprilie a fost unul dintr-o serie de astfel de atacuri, de când castorii se confrunta tot mai des cu oamenii, ca urmare a scăderii habitatului lor natural. Castorii au reapărut în Europa după ce au fost vânaţi aproape până la dispariţie. Numărul castorilor din Belarus s-a triplat în ultimul deceniu, ajungând la circa 80.000.

Castorii sunt mai agresivi primăvara, când măsculii tineri ies pentru a-şi forma propriile locuinţe, părăsind barajele parentale, explică experţii faunei sălbatice. Castorii, care sunt în general animale nocturne, pot deveni dezorientaţi şi fricoşi în timpul zilei, potrivit lui Viktor Kozlovsky, un expert în faună sălbatică.

Serghei Shtyk, şeful adjunct al inspectoratului regional pentru fauna sălbatică, a declarat despre atacul fatal că: "Era dimineaţa devreme şi deja se lumina când au văzut un castor pe drum, ceea ce a fost neobişnuit deoarece castorii sunt animale nocturne", potrivit The Telegraph.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor