Valeriu Streleţ: Vopsirea podului dintre Tiraspol şi Bender în culorile steagului rus este o acţiune de sfidare

Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova
Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova (facebook.com / valeriu.strelet)
Maria Maevschi
13.08.2015

Cu ocazia Zilei pretinsei republici nistrene, care urmează să fie sărbătorită la 2 septembrie, aşa numita administraţie prezidenţială de la Tiraspol a decis să vopsească podul feroviar peste Nistru, care face legătura între oraşele Tiraspol şi Bender, în culorile steagurilor Federaţiei Ruse şi a Transnistriei.

„Vopsirea în culorile flagurilor republicii moldoveneşti nistrene şi Federaţiei Ruse simbolizează relaţiile prieteneşti între ţările noastre. Acesta va fi un cadou pentru cetăţenii republicii”, a declarat marţi, pentru postul TV Pervîi Pridnestrovskii, Natalia Şuliga, economist principal a căilor ferate din Transnistria.

Primul ministru al Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, consideră această acţiune drept o sfidare, având drept scop tensionarea situaţiei dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Este o acţiune de sfidare. De fapt, nu e prima acţiune de acest gen, este un şir de acţiuni de a tensiona situaţia. În contextul în care oamenii de acolo nu primesc salarii, propagandiştii de acolo încearcă să facă acţiuni pentru a ridica moralul oamenilor din regiunea separatistă. Trebuie să mergem înainte şi să demonstrăm că noi suntem deschişi”, a afirmat premierul.

Potrivit realitatea.md, lucrările de renovare a podului urmează să fie încheiate până la 25 august, cheltuielile fiind suportate în totalitate de administraţia Căilor Ferate din stânga Nistrului, cu toate că regiunea se află demult timp deja într-o criză economică fară precedent.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor