Venezuela: populaţia mănâncă animalele de la Zoo

Înfometaţi, unii dintre cetăţenii Venezuelei au început să fure şi să măcelărească animale de la o grădină zoologică din Caracas pentru a-şi potoli foamea.
Leu subnutrit la Grădina Zoologică Caricuao din Caracas. Venezuela.
Leu subnutrit la Grădina Zoologică Caricuao din Caracas. Venezuela. (Captură Foto)

Există o ţară unde oamenii stau la coadă timp de 12 ore cu speranţa că vor găsi alimente de cumpărat în acea zi şi unde revoltele şi jafurile au loc în mod regulat. Este vorba de Venezuela, unde economia naţională este la pământ, iar oamenii sunt disperaţi căci nu au siguranţa zilei de mâine.

Mai mult, situaţia a devenit atât de disperată în această vară în Venezuela încât, pentru unii oameni, orice seamănă cu mâncarea în acest moment. Oamenii disperaţi fac lucruri disperate şi când oamenii sunt destul de înfometaţi, atunci ajung să facă lucruri teribile.

Lipsurile alimentare tot mai acute ale Venezuelei au avut consecinţe tragice pentru un cal de spectacol în weekendul trecut, când un grup de persoane a pătruns într-o grădină zoologică, a scos armăsarul negru din cuşcă şi apoi l-au măcelărit şi au luat carnea.

Procurorii susţin că incidentul a avut loc în primele ore ale duminicii trecute la Grădina Zoologică Caricuao din Caracas. Armăsarul era singurul specimen de acel gen în întreaga grădină zoologică. Doar capul şi coastele calului au mai rămas.

Armăsarul nu este primul animal din parcul zoologic căzut victimă crizei alimentare existente în ţară. Câţiva porci vietnamezi şi oi au fost furaţi din aceeaşi grădină la începutul acestei luni.

Zeci de animale din grădina zoologică mor de foame treptat, deoarece nu există hrană pentru a le hrăni. De fapt, s-a raportat că cel puţin 50 de animale au murit în grădina zoologică Caricuao din cauza lipsei de alimente.

Marlene Sifontes, lideră de sindicat pentru angajaţii agenţiei Inparques, care monitorizează grădinile zoologice, a declarat pentru Reuters că grădina zoologică Caricuao a pierdut porci vietnamezi, tapiri, iepuri şi păsări după ce animalele au trăit fără mâncare câteva săptămâni. Alte animale de la grădina zoologică sunt în pericol de subnutriţie severă. Leii şi tigrii, care ar trebui să fie pe o dietă carnivoră, sunt hrăniţi cu mango şi dovlecei. Potrivit unui raport, pisicile mari sunt hrănite cu cai de rasă pentru curse măcelăriţi la o herghelie din apropierea grădinii zoologice.

Un primar a recunoscut că la începutul acestui an, câteva persoane au fost atât de înfometate încât au început să vâneze pisici, câini şi porumbei pentru a se putea hrăni.

Ramon Muchacho, primarul districtului Chacao din Caracas, a declarat, într-o postare pe Twitter, că străzile capitalei venezuelene sunt pline de oameni care ucid animale pentru mâncare. El a adăugat că unii oameni adună de asemenea legume de pe jos şi din gunoaie.

Criza din Venezuela se înrăutăţeşte pe zi ce trece, parţial datorită lipsurilor alimentare care ating procentul de 70%.

Şase oficiali militari au fost arestaţi pentru că au furat capre pentru a-şi potoli foamea, în condiţiile în care nu există niciun fel de aliment la baza militară Fort Manaure.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe