Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, în vizită la DNA

Andrei Pricopie
09.10.2014

alte articole

Theodor Atanasiu
Theodor Atanasiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.10.2014

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu s-a prezentat joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost citat ca martor într-un dosar în care fosta Societate de închidere a minelor trebuia să devină acţionar la Complexele Energetice Turceni şi Rovinari, relatează Agerpres.

"Am fost chemat în calitate de martor într-un doar în care fosta Societate de închidere de mine trebuia să devină acţionară la Complexele Energetice Turceni şi Rovinari. Era o lege prin 2005 care prevedea că această societate trebuia să devină acţionar la Turceni şi Rovinari. Societatea nu a apucat să devină acţionar până în 2007 la Turceni şi Rovinari, între timp intrând in insolvenţă. Lichidatorul a cerut Complexelor Energetice sumele de bani datorate", a declarat Atanasiu, la ieşirea din sediul DNA.

Potrivit liderului liberal, Complexele Energetice i-au plătit sumele respective Societăţii de închidere a minelor.

"Acum am înţeles că este un dosar de cercetare, de ce nu s-au făcut demersurile să devină acţionar, de ce s-au plătit sumele respective. Eu le-am spus ceea ce am fost întrebat, cum se luau deciziile, care era mecanismul de acordare a mandatelor celor din AGA şi din Consiliul de Administraţie şi care erau procedurile. Din punctul meu de vedere este încă un caz foarte elocvent despre cum statul se complică să-şi mute banii dintr-un buzunar în altul. Adică o societate cu capital sută la sută de stat, cea de închidere de mine, să devină acţionar la o societate la care statul era acţionar", a mai precizat vicepreşedintele PNL.

Aceasta nu este prima dată când Atanasiu ajunge la DNA. Vicepreşedintele PNL a mai fost citat ca martor într-un caz de corupţie care vizează activitatea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, unde a fost preşedinte între 2006 şi 2008.

Tododată, Atanasiu este implicat şi în celebrul dosar Microsoft. În urmă cu patru zile, preşedintele Băsescu a avizat începerea urmării penale pentru Atanasiu, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Nicolae Tănăsescu şi Daniel Funeriu în acest dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor