Victor Ponta a decis: "Îl propun interimar pe Mircea Duşa"

Victor Ponta, care şi-a anunţat miercuri demisia din funcţia de premier, a anunţat, la Parlament, că îl va propune prim-ministru interimar pe Mircea Duşa, ministru al Apărării.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"La ora 16:00 o să avem o ultimă şedinţă de guvern, să le mulţumesc colegilor şi să adoptăm acte care erau în lucru, după care în această seară îi transmit preşedintelui Iohannis şi demisia mea, şi propunerea ca domnul Mircea Duşa să fie prim-ministru interimar", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Mircea Duşa a declarat ulterior că aşteaptă să vadă dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu nominalizarea sa în funcţia de premier interimar.

"Am avut în cursul acestei dimineţi o discuţie cu preşedintele partidului, cu domnul Dragnea, şi cu prim-ministrul legat de desemnarea ca premier interimar. Să vedem dacă domnul preşedinte va accepta acest lucru. Un premier interimar gestionează doar problemele curente ale Guvernului, până la desemnarea unui nou Guvern. Deocamdată aştept să vedem dacă şi domnul preşedinte va fi de acord cu această nominalizare", a declarat Mircea Duşa.

Pe fundalul unor proteste de amploare cum România nu a mai văzut de la Revoluţie încoace, Victor Ponta a decis să-şi depună mandatul de premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne