Victoria cu Turcia trebuie consolidată cu Olanda!

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

România a reuşit o victorie importantă împotriva Turciei, 1-0, în deplasare, în al treilea meci din preliminariile pentru CM 2014, dar succesul va putea fi considerat şi mai important dacă naţionala tricoloră nu va pierde, marţi, la Bucureşti, împotriva Olandei.

Fostul internaţional Gheorghe Hagi, prezent la meci, a declarat că victoria de la Istanbul reprezintă un rezultat extraordinar şi că speră într-un rezultat similar şi marţi, în partida cu Olanda. "Frumoasă victoria. Am zis că putem obţine punct sau puncte aici, am avut ocaziile noastre, Turcia în a doua repriză a mai arătat câte ceva, dar este meritul României pentru victorie. E un rezultat extraordinar. Cred că turcii sunt supăraţi, când pierzi acasă contra unui rival cu care te baţi la calificare este greu. Cu un gând bun şi un joc foarte bun poate obţinem şi marţi o victorie", a spus Hagi.

Una dintre surprizele selecţionerului Victor Piţurcă a fost netitularizarea lui Mutu, care a intrat pe teren în minutul 82, dar se pare că „decarul” naţionalei va juca mai mult contra Olandei. "O victorie foarte importantă, am făcut un joc defensiv foarte bun. Băieţii s-au luptat bine tot meciul, ne-am îndeplinit scopul, obiectivul, trei puncte. Cred că pentru Turcia va fi foarte greu să recupereze. Ne aşteaptă un meci mare la Bucureşti, sperăm să scoatem un rezultat bun. E greu să fii rezervă, dar aşa a fost planul de la început. În plan era să joc 30 de minute, nu a fost să fie, dar a fost ok. Puteam să dau şi gol. Obiectivul nostru era să scoatem nouă puncte, ne aşteptam la şapte, dar este foarte bine aşa. Cred că Olandei îi va fi foarte greu cu noi la Bucureşti. Vom încerca să scoatem cel mai mult din meciul cu Olanda. Mă bucur pentru Grozav, a dat golul, s-a apărat, a muncit pentru echipă, este un băiat extraordinar", a declarat Mutu.

Selecţionerul Victor Piţurcă mizează, şi el, pe o victorie cu Olanda. „Am spus că-mi doresc cele şase puncte cu Ungaria şi Olanda, prima luptă am câştigat-o, o victorie mare şi meritată. Am făcut un meci excepţional. Puteam să mai marcăm, puteam să mai şi primim gol, dar rămân cele trei puncte, care vor cântări foarte mult. Nu a existat un compartiment anume, faza de apărare aproape perfect, iar contraatacurile şi atacurile au fost periculoase. Mai meritam să mai marcăm un gol. Într-o oarecare măsură am scos Turcia din luptă, sigur contează mult şi meciul următor, dacă reuşim un rezultat bun, atunci şansele noastre de a merge la baraj sunt foarte mari. Deja mă gândesc la meciul de marţi, le-am spus băieţilor să ne bucurăm acum, să ne gândim la Olanda, a fost un joc epuizant, avem nevoie să ne refacem cât mai repede şi să ne ridicăm la nivelul fizic al Olandei", a declarat Piţurcă.

Reprezentativa României a învins, vineri, pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Turciei şi a obţinut a treia victorie consecutivă în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Unicul gol al partidei a fost marcat de Grozav, în minutul 45 1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport