VIDEO. Investiţie de 7 milioane de euro în presupusa viitoare reşedinţă a lui Iohannis. Ce spune Ciolacu?

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Captură video)
Loredana Diacu
27.02.2024

Chestionat marţi pe tema investiţiei de 7 milioane de euro pe care Regia Protocolului de Stat (RA-APPS) o face pentru a revoca o clădire de 1.200 mp pe Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti, clădire în care se presupune că ar urma să se mute preşedintele Iohannis după ce îşi va fi terminat mandatul la Cotroceni, premierul Marcel Ciolacu a încercat să minimizeze povestea şi a răspuns că nu ştie cine se va muta în clădirea cu pricina.

Mai mult, Ciolacu a susţinut că nu ştie nici dacă acolo se cheltuie 7 milioane de euro aşa cum reiese din investigaţia publicată luni de Recorder:

„În primul rând, nu ştiu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat şi eu din presă aceste sume. Este o vilă a RA-APPS, nu este nici prima, nici ultima unde se fac investiţii. Ele au fost renunţări de la anumite partide politice.

Cu certitudine, eu, astăzi, Marcel Ciolacu nu vă pot răspunde dacă este pregătită pentru preşedinte sau nu sau pentru alt demnitar", a declarat premierul.

Când i s-a atras atenţia că este vorba de o investiţie gigant şi că guvernul decide aceste investiţii, prin Hotărâre, Ciolacu a răspuns:

"Se desfăşoară prin RA-APPS. Secretariatul General are în subordine RA-APPS care fac licitaţie şi... Depinde câţi metri pătraţi are. Că dacă este la 10.000 mp nu ştiu cât de gigantică este investiţia.

Aceleaşi discuţii le-am avut şi cu Vila Lac 1. Şi v-am spus că din punctul meu de vedere nu e o prioritate în acest moment pentru Guvernul României. Acum nici nu pot interzice RA-APPS-ului sau Secretariatului General să nu îşi facă un plan de investiţii multianual, pentru că nici nu vreau ştirile în acest moment să fie forate clare, domne, se cheltuie 7 milioane într-o lună pentru 100 de mp. Haideţi să ne vină toată informaţia de la RA-APPS, normal că o să cer secretarului general toate informaţiile şi..."

Întrebat dacă este firesc ca într-o perioadă în care se vorbeşte de reduceri bugetare să se cheltuiască atâţia bani pentru renovarea unei reşedinţe şi dacă este firesc ca un şef de stat să primească această casă, fost sediu de partid, Ciolacu a răspuns sec: "Aşa este legea".

La întrebarea dacă nu i se pare opulentă investiţia, premierul a răspuns evaziv: "Nu, eu v-am spus foarte clar că nu ştim dacă acea clădire este destinată preşedintelui".

"Se închiriază, a mai fost pregătită în trecut pentru preşedintele Băsescu şi a fost închiriată pentru o ambasadă".

Declaraţiile integrale pot fi urmărite în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor