VIDEO. „Maestru spiritual” discipol al lui Bivolaru, săltat de mascaţi. E acuzat de trafic de persoane şi viol. Era invitat la TV să vorbească despre 'tainele vieţii'"

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)
Loredana Diacu
25.04.2024

Procurori DIICOT au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Liderul acestui grup infracţional este un fost discipol al fostului lider MISA Grigorian Bivolaru.

Acesta a fost săltat de mascaţi şi e acuzat că a exploatat tinere în studiouri de videochat. Fostul discipol al lui Bivolaru se pretindea "maestru spiritual” şi instructor de yoga. El era invitat inclusiv la emisiuni TV unde vorbea despre yoga, "tainele vieţii" etc.

Redăm integral comunicatul DIICOT

La data de 25.04.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Sector 5, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că începând cu anul 2012 şi până în luna aprilie 2024 , în municipiul Bucureşti s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat format din cinci suspecţi, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane.

Astfel, unul dintre aceştia, lider al grupului infracţional, exercitându-şi autoritatea în calitate de maestru spiritual şi instructor de yoga a recrutat opt victime profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate (lipsite de sprijinul familial, cu o experienţă redusă de viaţă, fără mijloace materiale de subzistenţă) şi sub pretextul unei evoluţii spirituale, cu sprijinul celorlalţi suspecţi, le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea şi difuzarea de materiale pornografice pe diferite platforme de specialitate în folosul material al grupului infracţional.

Victimele au fost adăpostite de suspecţi în apartamentele pe care le deţin în municipiul Bucureşti fiindu-le asigurată şi logistica necesară realizării activităţii de videochat (imobile amenajate şi dotate cu aparatura tehnică necesară).

De asemenea, membrii grupului infracţional au deschis conturi bancare în numele unor societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate pentru colectarea sumelor de bani obţinute de persoanele vătămate exercitând totodată un control strict al prestaţiilor acestora de tip videochat prin crearea unui ”grup de lucru” unde acestea erau obligate să anunţe momentul începerii/încheierii activităţii.

Din investigaţiile efectuate a mai rezultat că în vara anului 2019, liderul grupării de criminalitate organizată profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-şi exprima voinţa, a întreţinut cu aceasta un raport sexual, determinând-o ulterior să nu sesizeze organele judiciare.

Materialul probator administrat în cauză a relevat că suspecţii au obţinut din activităţile infracţionale săvârşite aproximativ 1,4 milioane euro.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structură Centrală.

La acţiune participă şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor