VIDEO. Televiziunea promovată de fiica lui Dan Diaconescu funcţionează într-o clădire a Ambasadei Rusiei. Cine e proprietarul din acte al televiziunii şi ce planuri are cu DD?

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (Epoch Times România)
Ana Ion
12.04.2023

Televiziunea Job TV, promovată de fiica lui Dan Diaconescu, funcţionează la etajul 1 într-o clădire aparţinând Ambasadei Rusiei la Bucureşti, în piaţa Charles de Gaulle. Proprietarul din acte, Sorin Voinea, neagă că ar fi televiziunea fostului patron de la OTV condamnat în 2015 pentru şantaj şi spune că postul nu are nicio legătură cu Moscova, scrie G4Media.

Pe de altă parte, Voinea admite că îl leagă o lungă prietenie cu Diaconescu şi că se gândeşte să-i propună o emisiune de ”memorii”, după ce fostului jurnalist i se va ridica interdicţia de a apărea în presă după condamnarea din 2015. Diaconescu este acuzat în prezent de sex cu minore, într-un nou dosar, şi a fost plasat în arest la domiciliu.

Voinea a explicat pentru G4Media.ro că a ajuns în sediul reprezentanţei comerciale a Federaţiei Ruse la Bucureşti prin intermediul lui George Iorgovan, administratorul clădirii, pe care îl cunoaşte din familie. George Iorgovan este fiul avocatului Antonie Iorgovan, considerat părintele Constituţiei, iar Sorin Voinea ”de la Jiu”, cum a insistat să fie prezentat, spune că unchiul său este Gheorghe Uglean, fost preşedinte al Înaltei Curţi (1994-1998) şi fost ambasador în Cuba.

Referitor la sediul în care funcţionează televiziunea, Voinea a declarat pentru G4Media că aceasta ”are statut de misiune diplomatică. Nu se pot face percheziţii, confiscări, executări silite. Este nevoie de acordul scris al şefului misiunii.”

Revenind la fata lui DD, Voinea a explicat că fata lui Dan Diaconescu doreşte să debuteze în presă după ce termină Liceul ”Gheorghe Lazăr” şi că aşa se explică de ce este folosită pentru a promova imaginea postului. Totuşi, legăturile lui Sorin Voinea cu Dan Diaconescu sunt puternice.

”Eu am deschis ziarul Oglinda în 94, apoi am făcut primul OTV (…) Orice părinte doreşte să îşi promoveze copilul. Diaconescu pe fată vrea să o promoveze, nu pe el. Dona Diaconescu este chiar talentată. El oricând se poate duce la România TV, îl vrea Ghiţă acolo, dar nu se duce. Televiziunea noastră nu are nimic politic. Am refuzat orice colaborare, au venit şi Orban, Simion şi Şoşoacă”, a mai declarat proprietarul Job TV pentru G4Media.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor