Vlad Ţurcanu s-a alăturat Partidului Unităţii Naţionale unde ar putea ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte

Vlad Ţurcanu, comentator politic
Vlad Ţurcanu, comentator politic (facebook.com / Vlad Ţurcanu)
Maria Maevschi
02.01.2020

În contextul alegerilor prezidenţiale din anul 2020, deciziile care se impun sunt unele de principiu, nu foarte uşoare, dar foarte importante pentru evenimentele ulterioare, consideră fostul preşedinte al Partidului Popular Românesc, Vlad Ţurcanu.

Astfel, a menţionat politicianul, decizia firească pe care o poate lua în acest moment este aceea de a se alătura lui Octavian Ţîcu şi Partidului Unităţii Naţionale (PUN) pentru ca „împreună să consolidăm polul românesc, să dăm o replică puternică în primul rând Partidului Socialiştilor şi după aceea să putem să îi aducem împreună pe toţi aceia care gândesc ca noi şi care îşi văd viitorul în acest teritoriu într-o formulă modernă, europeană, românească”.

Totodată, Ţurcanu a mai specificat că este vorba despre o consolidare a forţelor româneşti în Republica Moldova şi toate activităţile celor doi, de acum înainte, se vor supune acestui scop de a crea o emulaţie, un curent, o stare de spirit în Republica Moldova.

La rândul său, Octavian Ţîcu a punctat că acum un secol reîntregirea spaţiului românesc a fost o decizie a unei generaţii întregi şi nu a unui singur om, sau a unui grup mic de oameni.

„Eu cred că această colaborare pe care o vom avea cu Vlad Ţurcanu în cadrul PUN va da naştere acestei generaţii, a reîntregirii după un secol, pentru că noi într-adevăr ne aflăm într-un moment istoric important, în care avem nevoie de coagularea personalităţilor şi oamenilor politici care simt şi gândesc româneşte şi european şi acest prim pas cu siguranţă va duce atât la consolidarea cât şi la speranţa pe care o vor avea cetăţenii Republicii Moldova în legătură cu PUN.

Calea pe care va merge PUN este una de cooptare a personalităţilor emblematice, integre, cu caracter şi care au demonstrat merite personale incontestabile în susţinerea cauzei româneşti şi europene. În foarte scurt timp va avea loc Consiliul Naţional Republican al PUN la care eu în calitate de preşedinte voi propune ca dl Vlad Ţurcanu să fie ales la funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului”, a punctat Ţîcu.

Menţionăm că recent Partidul Democraţia Acasă, Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Popular Românesc şi Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia au semnat pentru consolidarea forţelor unioniste din Republica Moldova „în scopul apropierii şi realizării reîntregirii neamului românesc, prin unirea cu România”, acţiune de la care Ţîcu şi Ţurcanu s-au abţinut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor