Votul în diaspora. Guvernul Cioloş are în vedere o "intervenţie chirurgicală"

Guvernul are în vedere o "intervenţie chirurgicală" pentru îndepărtarea obstacolelor care pot apărea la votul în străinătate, a anunţat ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni.
Coadă la secţia de votare din Brent, Londra, 16 noiembrie 2014.
Coadă la secţia de votare din Brent, Londra, 16 noiembrie 2014. (Robert Willy Toperter)

Guvernul are în vedere o intervenţie "punctuală, chirurgicală, minimală" asupra Legii electorale, astfel încât să fie îndepărtate "obstacolele tehnice" care ar putea afecta dreptul de a alege al românilor din străinătate, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

"În baza unei evaluări pe care noi am făcut-o, evaluarea bizuindu-se pe experienţa anterioară, nu doar din 2014, dar şi de la alegerile parlamentare anterioare din 2012, 2008, am ajuns la concluzia că, aşa cum este legea în momentul de faţă, sunt o serie de prevederi care sunt interpretabile şi interpretările respective pot conduce chiar la situaţii în care să apară obstacole tehnice în calea exercitării dreptului de a alege.

Prin urmare, ceea ce avem în vedere este modificarea acestor prevederi. Avem în vedere o intervenţie punctuală, chirurgicală, minimală pentru a îndepărta aceste obstacole", a declarat Maria Ligor.

Ministrul a explicat că modificările avute în vedere vor fi supuse dezbaterii publice, fiind deja demarate consultări cu partidele politice pe această temă.

"Suntem în plin proces de consultare cu partidele şi avem un dialog foarte bun. Este vorba de o consultare informală", a adăugat Maria Ligor.

Pentru a citi interviul integral intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne