Zborul MH370: Noi fragmente metalice găsite pe o insulă din Oceanul Indian

Ofiţeri de poliţie inspectează fragmentele metalice descoperite pe o plajă din Saint-Denis, pe insula franceză Reunion, în Oceanul Indian, 2 august 2015.
Ofiţeri de poliţie inspectează fragmentele metalice descoperite pe o plajă din Saint-Denis, pe insula franceză Reunion, în Oceanul Indian, 2 august 2015. (Captură Foto)

Noi fragmente metalice au fost descoperite pe o insulă din Oceanul Indian de către inspectorii care investighează dispariţia zborului malaezian MH370, crescând speranţele pentru noi indicii legate de misteriosul incident.

Totuşi, directorul general al Aviaţiei Civile din Malaezia, Azharuddin Abdul Rahman, a afirmat că un obiect - care părea să fie uşa unei aeronave - descoperit duminică pe o plajă în apropierea oraşului Saint-Denis, pe insula Reunion - nu are legătură cu zborul MH370.

Ministrul malaezian al transportului Liow Tiong Lai a anunţat duminică că autorităţile aviaţiei civile din Malaezia i-au contactat pe colegii din alte teritorii din Oceanul Indian, cerându-le să caute alte bucăţi din avion.

“Acest lucru va permite experţilor să desfăşoare o analiză mai substanţială dacă vor ajunge pe insulă mai multe rămăşiţe, care ne-ar putea oferi mai multe indicii privind avionul dispărut”, a declarat el.

Lai a confirmat într-o declaraţie separată că fragmentul găsit săptămâna trecută – o bucată de aripă – pe insula franceză a fost “identificat oficial” ca aparţinând unui avion Boeing 777 – fiind aproape sigur că ar fi un fragment al zborului MH370, care este singurul avion Boeing 777 ce a fost pierdut vreodată în largul mării.

Totuşi, un purtător de cuvânt pentru Ministerul australian al Transportului şi Infrastructurii, Warren Truss, a declarat că tot mai multe “obiecte sunt aduse la secţiile locale dar că nimic nu este evident până acum. Şi nu s-a găsit nicio uşă.”

Ceea ce s-a întâmplat cu avionul şi locul în care s-a prăbuşit mai exact, acestea sunt două elemente care vor rămâne neclare în continuare dacă nu se va găsi cutia neagră a avionului.

O operaţiune epuizantă de căutare de 16 luni nu a oferit nicio dovadă asupra a ceea ce s-a întâmplat cu zborul MH370 al companiei aeriene Malaysia Airlines, care a dispărut în 8 martie 2014, după ce a decolat din Kuala Lumpur în drum spre Beijing. Avionul a avut 239 de oameni la bord.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe