Senegalez, membru al trupelor ONU de mentinere a pacii a fost ucis in Congo

Oficialii ONU au declarat sambata ca un membru senegalez al trupelor de mentinere a pacii ,aflat in afara programului, a fost impuscat mortal in Goma ,un oras din estul statului Congo,in dupa-amiaza zilei de vineri de catre o persoana inarmata despre care se banuieste ca este memebru al Armatei Congoleze (FARDC).

"Un membru senegalez al trupelor de mentinere a pacii a fost ucis in Goma.Era imbracat in haine civile si se pare ca a fost abordat de membrii ai FARDC.Nu cunosc circumstantele dar in cele din urma a fost impuscta mortal.", declara un oficial ONU agentiei de presa Reuters.

Un al doilea oficial ONU a declarat ca atacul pare a fi un furt nereusit asupra unui grup de membrii ai trupelor de metinere a pacii comis de catre soldatiii congolezi.

"Ei (senegalezii) se plimbau in haine civile cand au inceput sa fie hartuiti de barbati inarmati care le cereau banii si celularele.Se pare ca s-a iscat o cearta.Barbatii au inceput sa traga impuscandu-l mortal pe unul din ei.",a declarat cel de al doilea ofcial.

Goma, un oras strategic unde se comercializeaza cositor, langa granita Republicii Democrate Congo cu Rwanda,se afla in criza dupa ce o ofensiva rebela Tutsi lansata acum doua saptamani a trimis un val de zeci de mii de civili in oras din partea de nord a tarii.

Cea mai mare forta de mentinerea pacii a Organizatiei Natiunilor Unite formata din 17000 de membrii a fost incapabila sa tina sub control luptele dintre rebelii Tutsi pe de-o parte si haotica armata congoleza si diversi sustinatori ai guvernului de cealalta parte.