Fortele indiene au eliminat toti teroristii de la hotelul Taj din Bombay

Forţele indiene au eliminat toţi teroriştii de la hotelul Taj din Bombay
Forţele indiene au eliminat toţi teroriştii de la hotelul Taj din Bombay (LORENZO TUGNOLI / AFP / Getty Images)

Garda Nationala de Securitate indiana a anuntat, joi seara, ca toti teroristii aflati in cladirea hotelului Taj Mahal au fost ucisi, dupa confruntari violente care au durat circa 20 de ore, a anuntat canalul TV CNN-IBN, adaugand ca la hotelul Oberoi continua interventia fortelor de ordine.

Membrii Garzii au precizat ca urmeaza sa verifice cu atentie intreaga cladire, unde a fost auzita, in jurul orei locale 20.00 (16.30, ora Romaniei), o explozie puternica.

Prima echipa de interventie care a patruns in cladire a intampinat rezistenta din partea teroristilor, echipati cu armament greu si baricadati in interiorul hotelului.

Cel putin un militar a fost ucis, iar alti doi au fost raniti in cursul operatiunii de la hotelul Taj, unde au fost gasite cantitati mari de explozibil si munitie, dar si sume de bani in valuta, carti de credit falsificate si bani cash.

Fortele de interventie indiene sunt angajate intr-o ofensiva de amploare impotriva teroristilor care mai ocupa doua hoteluri si un centru religios evreiesc din Bombay, dupa atacurile declansate cu aproape 24 de ore in urma si soldate cu 125 de morti si peste 370 de raniti.

La hotelul Oberoi, confruntarile dintre fortele de interventie si teroristi continua, iar la etajul al patrulea al cladirii a izbucnit un incendiu, conform canalului de televiziune CNN-IBN.

Conform unor informatii neconfirmate, in cladirea hotelului Oberoi se afla in continuare circa 30 de persoane, majoritatea fiind tinute ostatice de atacatori. In operatiune sunt implicate forte ale armatei terestre, marinei, garzii nationale de securitate si ale fortei de actiune rapida, care se confrunta cu un numar nespecificat de teroristi.

Aproximativ 20-25 dintre teroristi au ajuns probabil la Bombay cu ajutorul a trei barci pneumatice, insa navele Marinei indiene au identificat nava-mama de la bordul careia au fost lansat ambarcatiunile.

Unul dintre cetatenii straini eliberati din hotel in cursul zilei de joi a declarat ca in cladire se mai aflau intre 16 si 18 teroristi. "Nu va pot spune mai multe, deoarece as pune in pericol operatiunea aflata in curs de desfasurare", a adaugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe