40 cadavre de pui de tigru congelate au fost găsite într-un templu din Tailanda (video)

De câţiva ani, activiştii organizaţiilor pentru drepturile animalelor acuză Templul Tigrului de maltratare şi trafic de animale.

Cadavre de pui de tigru în interiorul unui templu din Tailanda
Cadavre de pui de tigru în interiorul unui templu din Tailanda (Captură video Youtube)

Autorităţile tailandeze au descoperit miercuri, 1 iunie, 40 de cadavre de pui de tigru congelate în Templului Tigrului în provincia Kanchanaburi, la vest de Bangkok, Tailanda.

Departamentul de Conservare a Parcurilor Naturale din Tailanda a anunţat că va depune plângere împotriva conducerii templului pentru "conservare ilegala de cadavre de animale".

De mulţi ani se cunoştea faptul că aici felinele erau folosite ca atracţie turistică. Potrivit unui contract din anul 2001, templul avea permisiunea de a avea grijă de tigri, atâta timp cât aceştia nu erau folosiţi pentru profit. Templul obţinea venituri echivalente cu 3 milioane de dolari pe an, conform relatărilor National Geographic. Totuşi, organizaţiile pentru drepturile animalelor şi-au exprimat temerile că templul este folosit ca centru pentru trafic de animale.

Cadavrele puilor de tigru, care, conform imaginilor publicate de ziarul Khao Sod, erau morţi de puţin timp, au fost găsite de echipele Departamentului de Conservare a Parcurilor Naturale în primele ore ale dimineţii, împreună cu corpurile altor specii de animale protejate şi organe de animale.

După mulţi ani de dispute în justiţie, călugării de la "Templul tigrilor" au acceptat să renunţe la felinele care făcut templul celebru si să permită evacuarea animalelor.

Încă de lunea trecută, 30 mai, oficialii începuseră să salveze câţiva tigri dintre cei 137 adăpostiţi în incinta templului Pha Luang Ta Bua Yanasampann. Deocamdată, autorităţile au salvat 40 de feline (7 luni şi 33 marţi), relatează ziarul Khao Sod. Întrucât esponsabilii templului au refuzat să coopereze cu autorităţile, se estimează că acţiunea poate dura mai multe zile.

Templul - deschis în anul 2001, cu şapte tigri - era o atracţie pentru turişti, care mergeau şi se fotografiau cu animalele, motiv pentru care, timp de mai mulţi ani a fost criticat de către organizaţiile pentru drepturile animalelor. În conformitate cu organizaţiile de protecţie a animalelor, tigrii păreau sedaţi atunci când se aflau în preajma turiştilor, fapt pentru care au acuzat templul ca fiind un paravan pentru afaceri ilegale legate de traficul de animale.

Având în vedere faptul că printre corpurile animalelor s-au găsit containere cu intestine şi alte organe, în cazul în care se confirmă că acestea sunt recente, ar fi susţinute acuzaţiile activiştilor de trafic de animale, cu toate că responsabilii templului neagă de ani de zile că maltratează sau fac trafic de animale.

Tigrii salvaţi, dintre care unii nu sunt nativi din Tailanda, vor fi mutaţi în diferite centre specializate din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură