7 cascade spectaculoase din lume (video)

Cascada Victoria se găseşte pe cursul fluviului african Zambezi, la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, între oraşele Victoria Falls şi Livingstone, fiind declarată de UNESCO, în 1989, monument al naturii. Este una dintre cele mai înalte cascade din lume (cea mai înaltă fiind cascada Angel din Venezuela).
Cascada Victoria se găseşte pe cursul fluviului african Zambezi, la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, între oraşele Victoria Falls şi Livingstone, fiind declarată de UNESCO, în 1989, monument al naturii. Este una dintre cele mai înalte cascade din lume (cea mai înaltă fiind cascada Angel din Venezuela). (Google.com)

Natura este capabilă să creeze peisaje uimitoare şi unice. Una dintre marile minuni ale naturii sunt cascadele, vizitate de milioane de persoane în fiecare an.

Cascada Victoria situată la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, sau cascada Angel din Venezuela, sunt unele dintre cele mai renumite, dar există mult mai multe care au căderi de la mari înălţimi sau un volum impresionant de apă. Acestea ies în evidenţă datorită frumuseţii, mărimii şi numărului de vizitatori.

Vă prezentăm un videoclip cu cascade impresionante, unele dintre ele fiind necunoscute - ce pot fi alese ca loc de refugiu ideal pentru următoarea călătorie.

1. Cascada Aponwao sau Salto Chinak-Meru este o cascadă din Parcul Naţional Canaima, o cădere de apă a râului Aponwao pe teritoriul municipiului Gran Sabana din statul Bolivar, în sud-vestul Venezuelei.

2. Cascada Victoria se află pe cursul fluviului african Zambezi, la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, între oraşele Victoria Falls şi Livingstone, fiind declarată de UNESCO, în 1989, monument al naturii. Este una dintre cele mai înalte cascade din lume (cea mai înaltă fiind cascada Angel din Venezuela).

3. Cascada Yosemite (în engleză: Yosemite Falls), are un salt de 739 de metri şi se află în Parcul Naţional Yosemite, Statele Unite ale Americii.

4. Cascada Agua Azul din Mexic situată în statul Chiapas.

5. Cascadele Nilului Albastru sunt cascade situate în Etiopia. Acestea sunt cunoscute ca Tis Issat sau Tissisat, în amharică, şi sunt situate în prima parte a cursului râului, la aproximativ 30 km de oraşul Bahir Dar şi de Lacul Tana.

6. Cascadele de pe Iguazú (portugheză Cataratas do Iguaçu, spaniolă Cataratas del Iguazú) sunt numite de localnici „Garganta do Diabo” (în traducere „Gâtlejul Diavolului”). Cascadele sunt amplasate pe fluviul Iguazú la graniţa dintre Argentina (provincia Misiones) 80% şi Brazilia (statul Paraná) 20%.

7. Salto Angel (Cascada Îngerului) se găseşte în sud-estul Venezuelei în America de Sud. Cu o cădere de 978 metri, este cea mai înaltă cascadă din lume (având o treaptă de 805 m). Băştinaşii au numit-o Kerekupai-Merú, ce înseamnă "Săritura cea mai adâncă"

Priviţi aceste şapte cascade uimitoare din lume.