A. Năstase, critic la adresa lui Dragnea: "Guvernul nu este sub tutelă"

I se spune El Însuşi şi conducea România de parcă i-ar fi fost stăpân. Acum îl sfătuieşte pe Dragnea să nu mai ţină Guvernul sub tutelă şi mai ales nu atât de ostentativ.
Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Fost premier şi lider al PSD, Adrian Năstase susţine că Liviu Dragnea trebuie să găsească un alt mod de comunicare cu Guvernul, căci acesta "nu este sub tutelă", ci trebuie să aibă autoritate, relatează Agerpres. Până când cei din PSD nu vor înţelege acest lucru, nu vor putea să avanseze în ceea ce priveşte recâştigarea pe deplin a încrederii populaţiei, a susţinut fostul premier.

Pe lângă faptul că nu va reuşi să câştige încrederea oamenilor, PSD nu va reuşi nici cu guvernarea, dacă Dragnea nu schimbă modul modul de comunicare, a mai opinat Năstase.

"Nu vor reuşi nici cu guvernarea. Creând centre diverse, nu poţi... Guvernul trebuie să aibă până la urmă propria comunicare, o anumită independenţă. Şi mai este ceva: nu poţi să spui ca preşedinte de partid: 'Rog Guvernul' sau: 'Voi transmite', 'Voi cere Guvernului să...'. Nu se poate, Guvernul nu este sub tutelă. Trebuie să aibă autoritate şi nu are în condiţiile astea. De aceea eu cred că Liviu Dragnea trebuie să găsească un alt mod de comunicare. Nu public, nu pentru a scăpa de criticile unor ziare, care oricum îl vor ataca, unor lideri politici, care oricum îl vor ataca. Nu mi se pare normal să ieşi în felul acesta în mod public pentru a-ţi sfătui şeful de Guvern pentru că în felul ăsta îi tai practic craca de sub picioare, nu îi dai autoritatea necesară. Or, el va avea nevoie de aceste lucruri", a declarat Năstase la Antena 3.

Pe lângă schimbarea modului în care comunică, fostul premier a avut şi un alt sfat pentru Dragnea: să se concentreze mai mult pe activitatea de partid şi pe Parlament:

"Ţin foarte mult ca partidul şi Guvernul PSD-ului şi acestei coaliţii să realizeze performanţa pe care şi-au propus-o. Aşa încât, cred că el trebuie să se concentreze pe activitatea de partid şi mai ales pe activitatea Parlamentului, pentru că el nu realizează încă puterea extraordinară pe care o poate avea Parlamentul ca un complement la activitatea Guvernului. N-are de ce să se ocupe atât de mult de activitatea Guvernului, să se ocupe mai mult de activitatea Parlamentului, care poate schimba bazele instituţionale şi la limită, aşa cum cred că ar fi trebuit făcut, să asigure şi o revizuire a Constituţiei pe care, din păcate, liderii USL-ului nu au realizat-o în 2014. Şi ăsta este un lucru foarte rău", a susţinut Năstase.

Năstase a găsit sfaturi şi pentru fostul său protejat, Victor Ponta, transmiţându-i acestuia că "ar trebui să vorbească mai puţin la televizor şi să acţioneze mai mult cu spirit de echipă"