Grindeanu trage să şi-i apropie pe primari: "Vă rog să apelaţi în mod direct la mine!"

Şef peste un Guvern unde puşculiţa din care sunt alimentaţi primarii a fost pusă sub controlul lui Sevil Shhaideh, Grindeanu le comunică edililor că uşa cabinetului său este mereu deschisă şi-i îndeamnă să apeleze la el când vine vorba de proiecte sau modificări legislative.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul va iniţia o serie de întâlniri regionale cu primarii municipiilor, în care vor fi dezbătute soluţiile pentru proiectele de dezvoltare în plan local, precum şi pentru cele naţionale, a anunţat luni premierul Grindeanu la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, lansându-le primarilor invitaţia să apeleze direct la el pentru proiecte (în condiţiile în care interfaţa ar trebui să fie "omul" lui Dragnea, Shhaideh).

“Am încredere că împreună cu dumneavoastră vom reuşi să punem în practică toate aceste mari proiecte: fie că vorbim despre schimbări de substanţă ale legislaţiei, fie că vorbim de mari proiecte regionale, pe care să le punem în practică. Vă rog să apelaţi în mod direct la mine şi la colegii din Cabinet. Provin din administraţia publică, ştiu problemele cu care vă confruntaţi, iar uşa cabinetului meu este mereu deschisă”, a declarat Grindeanu, potrivit comunicatului de presă remis de Guvern.

Premierul a mai declarat că marile proiecte de dezvoltare trebuie discutate la nivel regional, marea provocare fiind că "dincolo de culoarea politică", energiile să fie canalizate în jurul marilor proiecte comune.

Un astfel de proiect are în vedere poziţia şi rolul României în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, ţara noastră susţinând necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor şi principiilor fundamentale ale UE, a explicat premierul, argumentând că România are nevoie în continuare de fonduri europene de coeziune pentru reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de alte state membre.

Totodată, şeful Executivului a subliniat contribuţia dezbaterilor regionale la definitivarea unor proiecte legislative, precum legea salarizării unitare pentru angajaţii din sistemul public, precum şi pentru găsirea unor soluţii unitare de abordare a anumitor aspecte administrative.