Abuz fără precedent în CNA. Deşi şedinţele CNA sunt publice, s-a interzis transmiterea lor online

Audieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în cazulul Andrei Pleşu şi Sorina Matei (B1Tv). În imagine, Viorel Vasile Buda şi Laura Georgescu
Audieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în cazulul Andrei Pleşu şi Sorina Matei (B1Tv). În imagine, Viorel Vasile Buda şi Laura Georgescu (Epoch Times România)

Membrul CNA Narcisa Iorga, care şi-a făcut un obicei din a dezvălui neregulile din cadrul instituţiei, a acuzat marţi faptul că majoritatea „USL care trăieşte în CNA” a comis un abuz fără precedent, respectiv a forţat un vot care să interzică transmiterea online a şedinţelor Consiliului Naţional al Audiovizualului.

„Abuz fără precedent în CNA. După ce săptămâna trecută a smuls camera web de pe laptopul unui membru CNA, astăzi preşedintele Consiliului a forţat un vot care să interzică transmiterea on-line a şedinţelor CNA. Vreme de jumătate de oră, membrii majorităţii „USL trăieşte din CNA” au înfierat cu mânie proletară demersurile mele şi ale colegului Valentin Jucan de a face publice discuţiile din Consiliu. Ostilităţile au fost demarate de Monica Gubernat, isonul fiindu-i ţinut de către Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea. Apoi, a punctat şi Răsvan Popescu. Laura Georgescu (preşedintele CNA - n.r.) era dirijorul”, a precizat Narcisa Iorga.

În contextul în care raportul dintre membrii CNA numiţi de actuala putere şi cei numiţi de opoziţie este 8:3, Narcisa Iorga şi Valentin Jucan au atras constant atenţia asupra modului în care „majoritatea USL” apără Antenele lui Dan Voiculescu şi România Tv, televiziunea "de casă" a premierului, discriminând tot ce nu este aservit. Multiplele lor dezvăluiri şi îndeosebi blogul Narcisei Iorga, „Despre Audiovizual”, nu au fost deloc apreciate de ceilalţi membri ai consiliului, mai ales că diverse înregistrări audio ajungeau în mod frecvent în spaţiul public evidenţiind modul în care se desfăşoară şedinţele instituţiei, şedinţe care sunt de altfel publice.

„Am fost acuzaţi că terfelim imaginea CNA. Am spus că nu avem nimic de ascuns şi că le punem în faţă o oglindă pe care ei refuză să o privească. Au spus că ne facem imagine din interese politice. Am spus că nu scriem articole de propagandă politică şi nici nu participăm la emisiuni în calitate de analişti politici câtă vreme suntem membri CNA. Preşedintele CNA m-a jignit folosind expresia „sunteţi psihicalizată”. Nu cunosc termenul. Am rugat-o să detalieze. M-a trimis să învăţ termeni medicali. A detaliat cu şi mai multe ofense”, a adăugat Narcisa Iorga.

În continuare preşedintele CNA, Laura Georgescu, a cerut vot pentru propunerea făcută de Monica Gubernat de a se interzice transmiterea online a şedinţelor CNA. Au votat pentru interzicere următorii membri CNA: Laura Georgescu (propusă de PSD), Monica Gubernat (PSD), Răsvan Popescu (PSD), Christian Mititelu (PNL), Radu Călin Cristea (PNL) şi Lorand Turos (UDMR).

„Nu există niciun temei legal pentru un asemenea vot. Nu contează. I-am întrebat ce vor face dacă vom continua să spunem public ce se întâmplă în CNA. Valentin Jucan a spus că va continua să transmită on-line. Laura Georgescu a suspendat şedinţa fără niciun motiv: în sală eram nouă membri, aveam aşadar cvorum. Acesta este un abuz fără precedent: şedinţele CNA sunt publice. Aşa prevede legea audiovizualului. Laura Georgescu a fost colaborator al premierului Victor Ponta”, a explicat Narcisa Iorga.

Pentru a asculta înregistrarea integrală a discuţiilor din CNA pe tema mai sus menţionată intraţi pe blogul Narcisei Iorga - www.cutiapandorei.net