Academia Română şi corupţia: Comoara din insula Ovidiu

Academia Română a “uitat” să-şi ceară înapoi Insula Ovidiu, care a fost dată pe 100 de ani mezinului de 25 de ani al unei familii de traficanţi cu motorină, din reţeaua Codruţ Marta-Blejnar.
Sediul Academiei Române
Sediul Academiei Române (Epoch Times România)

Cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti, ultra-bogată în patrimoniu, deţinând zeci de mii de hectare de teren forestier şi agricol şi sute de imobile de o valoare imensă, şi-a apărat în ultimul deceniu averea cu dezinteres, lăsând în cunoştinţă de cauză ca active valoroase să i se scurgă printre degete către o mafie imobiliară cu puternice proptele politice, scrie jurnalistul Daniel Befu, într-o investigaţie publicată de România Liberă.

Aşa s-a întâmplat şi cu Ovidiu, singura insulă naturală de agrement din ţara noastră, amplasată pe Lacul Sutghiol, care a fost primită prin testament de la Iuliu Movilă.

După revoluţie, Academia Română a început să-şi recupereze din bunuri însă unele, precum cele din judeţul Constanţa, au devenit prea atractive pentru mafia imobiliară, încât insula s-a dat pe 100 de ani către un afacerist care este membru al unei familii de evazionişti fiscali, parte a unei reţele de traficanţi cu motorină cu protecţie înaltă la nivelul ANAF, cu legături cu Codruţ Marta, şeful de cabinet dispărut al lui Sorin Blejnar.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne