Rise Project. Afacerişti români, implicaţi în scandalul Panama Papers

Cea mai mare scurgere de informaţii din istorie prinde, în cele peste 11 milioane de documente, un număr de peste o sută de cetăţeni români.
Panama papers
Panama papers (riseproject.ro)

Despre o parte dintre românii implicaţi în scandalul Panama Papers, jurnaliştii de la RISE Project - partener International Consortium of Investigative Journalists - au scris deja, iar afacerile altora vor ieşi la lumină în săptămânile ce urmează.

Jurnaliştii au decis să publice o listă cu cele mai importante figuri care au achiziţionat societăţi offshore de la avocaţii Mossack Fonseca. (...) Documentele făcute publice de John Doe au scos la suprafaţă afaceri subterane care explică astăzi evenimente din ultimii treizeci de ani.

Astfel, am înţeles mai bine legăturile din România dintre Ţiriac şi Klaus Mangold, important om de afaceri german, Remus Truică şi Beny Steinmetz, unul dintre cei mai importanţi afacerişti israelieni din lume, Elan Schwartzenberg şi magnatul media Rupert Murdoch, Jean Claude Gandur şi unul dintre cele mai importante zăcăminte de aur din România.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.