ACL depune moţiunea simplă "Ministerul MTO – minciună, taxare, oprirea economiei" (Video)

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu si deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu
Deputatul PNL Eugen Nicolaescu si deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală Epoch Times România.

ACL a depus marţi la Camera Deputaţilor moţiunea simplă intitulă "Ministerul MTO – minciună, taxare, oprirea economiei", care se vrea a fi un semnal de alarmă în privinţa direcţiei greşite spre care se îndreaptă România, ţară care a intrat în recesiune tehnică. Moţiunea a fost semnată de 108 deputaţi PNL şi PDL, urmând acum ca Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor să stabilească data la care moţiunea va fi dezbătută de către deputaţi.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu, cel care a anunţat depunerea moţiunii în cadrul unei conferinţe de presă, susţine că sunt trei chestiuni majore pentru care ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, trebuie să vină în faţa deputaţilor şi a Parlamentului şi să dea explicaţii.

"Prima este lipsa de performanţă economică şi de orice fel de coerenţă şi de predictibilitate a politicilor bugetare şi fiscale. Când milioane de oamenii îţi spun că o ducă mai rău decât în timpul crizei economice, când milioane de oameni cred că România merge într-o direcţie greşită şi nu au speranţa vreunei schimbări, ca ministru al Finanţelor nu ai voie să te ascunzi după cifre, nici să dai vina pe nimeni altcineva", a informat Nicolaescu.

"În al doilea rând, Ministerul Finanţelor este responsabil pentru că a ignorat toate semnalele venite din societate, toate avertismentele cu privire la consecinţele negative ale măsurilor luate de Guvern, dar a ignorat şi propunerile constructive ale opoziţiei. Cu totul altfel ar fi arătat poate astăzi lucrurile dacă măsura reducerii CAS şi alte măsuri economice pe care noi le-am propus ar fi fost aplicate din urmă cu câteva luni, ar fost bine pregătite şi bine fundamentate", a adăugat acesta.

Al treilea aspect invocat în moţiune este faptul că finanţele României au ajuns pe mâna unei persoane evident nepotrivite pentru răspunderea unei asemenea funcţii, depăşită total de complexitatea problemelor din zonă domeniului finanţelor şi lipsită de înţelegere şi viziune.

"Anul acesta este pe cale să devină anul eşecului economic pentru România, din cauza politicii de supraimpozitare şi de tăiere de investiţii aplicată de Ministerul Finanţelor Publice”, a subliniat liberalul.

La rândul său, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a susţinut că, spre deosebire de începutul anului 2009, acum cauzele intrării în recesiune a României nu sunt de natură extern, ci interne, şi au fost determinate de Guvernul Ponta.

"Politica dusă de Guvernul Ponta este una greşită, ne îndreaptă spre dezastru economic şi bugetar. Politica de supraimpozitare şi de tăiere a investiţiilor sunt cauzele principale ale intrării României în recesiune", a afirmat Ialomiţianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne