Andreea Paul: PSD a falsificat raportările legate de competitivitatea României prin Voinea

Andreea  Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Creşterea competitivităţii României cu 17 poziţii în lume este doar în capul lui Liviu Voinea, fostul ministru pentru Buget, susţine vicepreşedintele PDL Andreea Paul în cadrul unui comunicat de presă, prin care acuză PSD că a falsificat raportările legate de competitivitatea României către Forumul Economic Global.

"Sub presiunea PSD, nu doar INS (Institutul Naţional de Statistică) maschează cifrele oficiale, care ascund intrarea României în recesiune tehnică, ci şi rapoartele globale care sunt infestate de minciunile PSD.", a declarat Andreea Paul precizând că firma de consultanţă responsabilă cu livrarea datelor pentru România către Forum a fost o societate la care fostul ministrul PSD Liviu Voinea a fost acţionar şi administrator.

"Creşterea competitivităţii României cu 17 poziţii în lume este doar în capul lui Voinea. Ponta şi Voinea merg pe principiul: după noi, potopul. Mediul de afaceri şi românii nu au văzut nicio îmbunătăţire a competitivităţii, ci doar creşteri de taxe într-o manieră abuzivă şi impredictibilă. Oare cât va mai contamina Virusul falsificator al lui Ponta România? Raportorul datelor false este chiar Voinea Business Development (VBD) Alliance Consulting SRL, compania de consultanţă responsabilă cu livrarea datelor pentru România către Forumul Economic Global.", a declarat Andreea Paul.

Liviu Voinea a fost acţionar şi administrator la această companie din anul 2004 până în 2012, când a devenit secretar de stat la Ministerul de Finanţe şi apoi ministru al Bugetului, iar VBD Alliance Consulting este condusă în prezent de soţia lui, Laura Florentina Voinea, a explicat Andreea Paul. Liderul PDL susţine că această falsificare este doar una din ofrandele aduse PSD-ului pentru numirea lui Voinea la Ministerul Bugetului şi ulterior în Consiliul de Administraţie BNR.

"În acest an, raportarea a fost făcută de Irina Ion în calitate de coordonator de ţară prin VBD Alliance Consulting SRL. Compania domnului Voinea a înregistrat pierderi conform declaraţiei fiscale pentru anul 2013 de aproape 90 mii lei, ceva mai 'mici' decât pierderile generate de incompetenţa sa în bugetul public. Cert este că nu plăteşte taxe la bugetul de stat pentru falsificarea datelor raportate pentru România, dar are datorii de aproape 190 mii lei, conform datelor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice. De aici vine creşterea competitivităţii economice a României cu 17 procente în clasamentul global", a mai susţinut Andreea Paul.

Prim-vicepreşedintele PDL îl consideră pe Liviu Voinea direct responsabil de faptul că economia României a intrat în recesiune, după cum reiese din comunicate de Eurostat şi confirmate ulterior de Institutul Naţional de Statistică (INS). Economia României a scăzut în trimestrul II cu 1% faţă de trimestrul I, şi cu 0,2% în trimestrul I 2014 faţă de trimestrul IV din 2013 şi, conform Eurostat, existenţa a doua trimestre consecutive cu scădere economică înseamnă recesiune tehnică.

"Liviu Voinea a cocoşat economia României prin bugetul său taxator, anti-investiţii, anti-creştere, până a adus-o în recesiune tehnică, după ce a înregistrat două trimestre consecutive de contracţie. Răspundere zero. Pardon, catapultat membru în Consiliul de Administraţie la Banca Naţională. Saltul de 17 poziţii este practic imposibil. Voinea este ministrul evaziunii record, al accizei la carburant, al taxei pe stâlp şi a fiscalităţii complicate. Deciziile lui au dus la declinul puternic al investiţiilor publice şi al sumelor europene intrate în bugetul ţării în acest an, ambele cu peste 10%. În condiţiile în care nu se mai investeşte, de unde provine această creştere a competitivităţii, dacă nu din raportări false?", se întreabă Andreea Paul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne