Andreea Paul: Execuţia bugetară catastrofală, vârful vizibil al iceberg-ului incompetenţei socialiştilor

Andreea  Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a vorbit miercuri pe blogul personal, despre execuţia bugetară „catastrofală” pe primele 7 luni a guvernării Ponta, pe care a catalogat-o drept „vârful vizibil al iceberg-ului incompetenţei socialiştilor”.

„Guvernul Ponta: pe zi ce trece, şi mai ineficient, şi mai incapabil. Recesiunea tehnică este rezultatul proastei execuţii bugetare. Economia ţării se duce de râpă. Investiţiile se reduc fulgerător, încasările se străduiesc să scoată capul la suprafaţă, iar sumele primite de la UE scad vertiginos. O ţară fără investiţii este ca o barcă fără vâsle. Cu o asemenea conducere, impactul cu iceberg-ul este inevitabil. Fără investiţii şi fonduri europene, România nu-şi poate permite măcar să se gândească la o creştere economică, care să dea şansa românului la o viaţă decentă”, a remarcat Andreea Paul.

Liderul PDL a evidenţiat că investiţiile s-au redus cu peste 26% în primul semestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acesta fiind rezultatul instabilităţii politice şi fricii investitorilor străini de a face un pas spre România. În opinia acesteia, instabilitatea climatului politic dictează sumele (ne)investite.

În acest context se adaugă şi faptul că sumele primite de la UE sunt cu aproape 11% mai mici decât cele încasate în primele 7 luni ale anului trecut. „Dovada incapacităţii Mafiei Ponta de a face utile sumele primite cu scopul de a accelera motorul României. Tot ceea ce face Ponta este să îl ambaleze cu minciuni şi promisiuni rămase în aer până la calarea acestuia”, a subliniat Andreea Paul.

Din datele prezentate de Guvern reiese că veniturile din impozitul pe salarii şi venituri sunt tot neperformante, acestea crescând cu doar 1,5% în primul semestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, un eşec declarat din perspectiva prim-vicepreşedintelui PDL.

Totodată, veniturile nefiscale au scăzut cu 3,4% în aceeaşi perioadă, acestea fiind venituri care ar trebui să provină de la regiile publice, societăţile naţionale autonome, instituţiile publice, din amenzi şi comisioane sau din valorificarea bunurilor confiscate.

În ceea ce priveşte veniturile din TVA, Andreea Paul a arătat că acestea sunt cu doar 2,2% mai mari decât anul trecut. „Ruşinos este că Guvernul nu reuşeşte să capteze prin TVA la bugetul statului majorarea consumului, exact factorul care a condus la creşterea economică”, a adăugat aceasta.

Cheltuielile cu bunurile şi serviciile au crescut cu 4%, ceea ce înseamnă că au crescut achiziţiile făcute de conducerea ţării pe banii românilor, susţine Andreea Paul. Cel mai probabil, „bani folosiţi pentru campania electorală. Îi puteţi găsi în buzunarele politicienilor”, a mai declarat liderul PDL.

Şi cheltuielile de personal au crescut cu 3,3% în primele 7 luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu alte cuvinte, ineficienţa instituţiilor publice a crescut cu 3,3% în primele 7 luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Execuţia bugetară este doar vârful vizibil al iceberg-ului incompetenţei socialiştilor. Din păcate, ceea ce nu putem vedea, sunt tocmai sumele colosale care se dau pe semnătura ministrului Dragnea pentru a mitui aleşii locali”, a concluzionat Andreea Paul.