Lăzăroiu, despre efectul surprinză al adoptării controversatei ordonanţe a migraţiei politice

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a vorbit marţi despre oportunitatea premierului Victor Ponta de a adopta ordonanţa propusă de Liviu Dragnea prin care li s-ar permite aleşilor locali migrarea la alte partide politice fără a-şi pierde mandatul.

„Ponta ezita să dea ordonanţa de urgenţă care scoate primarii la târg pentru 15 zile. Părerea mea e ca o va da. Şi că face o greşeală uriaşă. Dar să va spun de ce ezită: Dacă dă OUG, practic, PSD/UNPR/PC mai pun nişte căciuliţe roşii unor primari de la Opoziţie şi îi dau o şansă lui Tăriceanu să mai rupă din PNL. Asta va stârni o furtună cu impact electoral major”, a declarat Lăzăroiu.

În opinia fostului consilier prezidenţia, deşi din calculele acestora o astfel de mişcare politică le-ar aduce mai multe voturi, ca urmare a dezertărilor viitoare ale aleşilor locali, de fapt, surprinzător, lucrurile vor sta tocmai invers - vor pierde mai mult voturi decât vor câştiga.

„Calculul e aşa: voturile pe care le obţin de la noii înregimentaţi vor fi mai multe decât voturile pe care le pierd prin scandalul uriaş produs de măgăria pe care o fac? Ei cred că da, eu cred că nu. Ştiu, o să ziceţi că sunt totuşi prea puţini români cărora le pasă dacă primarii pleacă la alt partid. Nu uitaţi însă că Ponta are nevoie în turul doi cam de 17-20% din bazinul electoral al acelora cărora le pasă de democraţie. Ei vor fi speriaţi de mutarea PSD, care ameninţă să ne îmbrace pe toţi în roşu. Ei nu vor vota cu Ponta în veci tocmai de teama că PSD va lua toată puterea”, a explicat fostul ministru, amintind totodată că în turul doi din 2009, PSD şi PNL aveau mult mai mulţi primari decât PDL şi tot nu le-a folosit la nimic.

„Şi, apropos, nu mai credeţi minciuna PSD că se gândesc să dea funcţia de premier cuiva din afara partidului, dacă va câştiga Ponta. Asta e mesaj mincinos de campanie, tocmai să nu pară că PSD acaparează toată puterea. Premierul va fi de la PSD chiar dacă Ponta câştigă alegerile prezidenţiale”, a mai adăugat fostul consilier al lui Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne