Blaga, despre iniţiativa lui Dragnea: O să anunţăm toate ambasadele şi forurile europene de acest demers

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Comentând ordonanţa propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li s-ar permite aleşilor locali migrarea la alte partide politice fără a-şi pierde mandatul, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat marţi că formaţiunea pe care o reprezintă va anunţa toate ambasadele din ţară şi forurile europene asupra demersului PSD, despre care susţine că nu este normal într-un stat de drept.

„Este un gest de disperare a domnului Ponta. Dându-şi seama că stă nu aşa cum şi-ar dori în precampanie, crede că astfel cumpărând oameni, voturi, va ajunge preşedintele României. Dar nu va ajunge. Noi am luat o serie de măsuri. O să anunţăm toate ambasadele asupra acestui demers. Am făcut toate diligenţele către forurile de la Bruxelles, pentru că astfel de lucruri nu sunt normale într-un stat de drept. Astfel de acţiuni nu am mai întâlnit nicăieri în lume, e tipic de la PSD”, a afirmat Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta şi-a manifestat luni susţinerea pentru iniţiativa lui Dragnea care vrea ca, într-un termen de 15 zile, aleşii să-şi decidă apartenenţa politică fără să îşi mai piardă mandatul, după cum prevede legislaţia aflată în vigoare. Vicepremierul a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că ordonanţa respectivă ar putea fi adoptată până la sfârşitul acestei luni, argumentând că foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi nu pot schimba tabăra pentru că îşi pierd mandatul.

"Părerea mea despre acest lucru, vreau să vă spun foarte direct: cred că este necesar în primul rând să deblocăm autorităţile locale. Mi-a spus primarul general că nu reuşeşte să mai lucreze cu Consiliul General. Toată lumea se dă afară, se dă în judecată. La fel se întâmplă şi în alte judeţe şi consilii. (...) Care e problema pentru noi? Avem programe în derularea autorităţilor locale care nu se pot implementa pentru că în CL şi CJ, prin această mişcare a domnului Blaga şi a domnului Iohannis, s-a bulversat tot şi nu se mai pot asigura majorităţi. Au blocat practic activitatea consiliilor judeţene şi locale.", a explicat Ponta.

O astfel de ordonanţă în prag de alegeri este considerată de opoziţie ca aducând avantaj lui Victor Ponta şi PSD, Liviu Dragnea fiind şeful ministerului care gestionează bugetul pentru proiectele în teritoriu, ceea ce ar putea influenţa "liberul arbitru" al multor aleşi locali.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat anterior că PSD "legalizează furtul politic al primarilor, fiind o nouă ticăloşie politică", anunţând totodată că democrat-liberalii se vor adresa şi Comisiei de la Veneţia în legătură cu această ordonanţă.