Preşedintele PPE este „extrem de îngrijorat” de ordonanţa lui Dragnea privind migraţia politică

Preşedintele grupului PPE, Joseph Daul.
Preşedintele grupului PPE, Joseph Daul. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Ordonanţa vicepremierului Liviu Dragnea care prevede legalizarea migraţiei politice este privită cu mare îngrijorare de preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care şi-a exprimat marţi, în mod deschis opinia, faţă de această iniţiativă controversată a Guvernului român.

„Sunt extrem de îngrijorat de recentul anunţ al guvernului (n.r. – român) privind o posibilă modificare a legii aleşilor locali. Modificarea unei legi printr-o ordonanţă de urgenţă, în campania electorală, este nepotrivită din punct de vedere politic”, a scris Joseph Daul pe contul său de Twitter, potrivit paginaeuropeana.ro

Vicepremierul Liviu Dragnea vrea ca, într-un termen de 15 zile, aleşii să-şi decidă apartenenţa politică fără să îşi mai piardă mandatul, după cum prevede legislaţia aflată în vigoare, argumentând că foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi nu pot schimba tabăra pentru că îşi pierd mandatul.

O astfel de ordonanţă în prag de alegeri este considerată de opoziţie ca aducând avantaj lui Victor Ponta şi PSD, Liviu Dragnea fiind şeful ministerului care gestionează bugetul pentru proiectele în teritoriu, ceea ce ar putea influenţa "liberul arbitru" al multor aleşi locali.