ALDE vrea să-şi securizeze viitoarele locuri în Parlament. Angajament anti-traseism

Candidaţii ALDE la Parlament sunt "invitaţi" călduros să se angajeze, sub semnătură, că dacă vor fi aleşi nu vor dezerta din sânul partidului.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Formaţiunea condusă de Tăriceanu şi Daniel Constantin le propune propune viitorilor săi parlamentari să semneze un angajament prin care, anunţă partidul, "va fi asigurată stabilitatea politică şi integritatea viitorului Parlament al României." Contrar aparenţelor, nu este vorba de un angajament prin care candidaţii la Parlament se angajează să nu aibă dosare penale sau să nu comite fapte de corupţie ci angajamentul vizează obligaţia de a nu părăsi grupul ALDE sub niciun motiv pe perioada mandatului.

"În fapt, membrii ALDE care candidează la alegerile legislative din 11 decembrie 2016, vor semna un angajament de onoare, prin care îşi asumă faptul că dacă vor fi aleşi ca membri ai Parlamentului să activeze cu loialitate în grupurile parlamentare ALDE din Camera Deputaţilor şi din Senat şi să nu părăsească aceste grupuri sub nici un motiv pe toată durata mandatului. Încălcarea acestui angajament va echivala cu o demisie din funcţia de membru al Parlamentului României.

Prin acest angajament de onoare, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor dezaprobă traseismul politic şi demonstrează respectul faţă de cetăţenii care i-au investit în funcţii.", susţine ALDE, într-un comunicat postat pe site-ul formaţiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne