Alexandr Slusari: Situaţia financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă

Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Dodon a bătut palma cu Şor în vederea creării unei majorităţii neoficiale în Parlament şi păstrării guvernului Chicu, care împinge Moldova spre izolare totală şi faliment, susţine vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari.

„Cetăţenii trebuie să cunoască faptul că situaţia financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Deja sunt unele reţineri la achitarea indemnizaţiilor sociale. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor şi pensiilor. Ţara plăteşte preţul guvernării Dodon şi existenţa unui executiv totalmente docil acestui preşedinte-culioc”, consideră deputatul Platformei DA.

Acesta atenţionează că Programul cu FMI nu a fost semnat, în pofida declaraţiilor lui Chicu. Fără acest program Moldova nu poate obţine a doua tranşă a asistenţei macrofinanciare din UE.

Mai mult, „faimosul credit rusesc” nu apare la orizont. Aşadar, din deficitul bugetar de 16 miliarde lei, 8 miliarde introduse în bugetul 2020, la moment nu au acoperire. Iată de ce guvernul s-a apucat brusc de privatizare masivă, care în asemenea condiţii este foarte periculoasă.

Cu toate acestea, pentru anul viitor Guvernul Dodon deja propune reducerea Fondului de subvenţionare a agriculturii cu 130 mln lei şi micşorarea dublă a Fondului de Dezvoltare Regională şi Fondului Ecologic, ceea ce în coroborare cu încercarea plafonării taxelor locale şi majorării TVA şi preţurilor la motorină, va lovi puternic fermierii, satele noastre şi autonomia locală.

„Toate aceste mişcări bugetare se întâmplă pe fundalul campaniei electorale a „candidatului-culioc”, care promite la dreapta şi la stânga tuturor categoriilor sociale sprijinul de zeci de miliarde”, a adăugat Slusari subliniind că activitatea guvernului Chicu este subordonată exclusiv asigurării realegerii lui Dodon iar următorului executiv îi va fi lăsată o moştenire foarte grea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe