Alexei Romanov, tânărul pianist fără degete devenit faimos pe Internet


Alexey Romanov
Alexey Romanov (Captură You Tube)

Alexei Romanov, un tânăr rus în vârstă de 15 de ani, din Zelenodolsk, a devenit un star pe YouTube datorită videoclipurilor în care cântă la pian. Diferenţa între el şi alte mii de pianişti prezenţi pe reţelele de socializare este fundamentală: s-a născut cu o malformaţie rară la ambele mâini, însă acest defect nu l-a împiedicat să devină un artist talentat.

Videoclipurile muzicale ale tânărului Alexei Romanov fac înconjurul lumii

În videoclipul devenit viral pe Internet, tânărul interpretează cu un talent uimitor piesa "River flows in You" - aparţinând artistului sud-coreean Yiruma - şi, în ciuda faptului că nu are degete, cântă ca un profesionist.

Abandonat în spital de mama sa încă de la naştere, Romanov este un autodidact

Adolescentul a învăţat singur să cânte la pian şi susţine că singurul mod prin care poate cânta la pian este acela de a asculta linia melodică şi a o reproduce după ureche.

Alexei a susţinut recent un concert împreună cu orchestra rusă Kazan Chamber Orchestra "La Primavera". Publicaţia rusă ProKazan a relatat că dirijorul orchestrei a rămas impresionat atunci când a văzut cum tânărul cântă la pian doar cu cioturile. Alexei are proteze pentru mâini, dar nu le foloseşte considerându-le incomode.

Louise Levachkova şi soţul ei Vladimir l-au adoptat pe Alexey la vârsta de 12 ani

Pe lângă faptul că nu are mâini, adolescentul s-a născut cu un singur picior şi poartă proteză. Mama sa adoptivă a explicat pentru Daily Mail că, recent, proteza i s-a rupt dar fiind foarte scumpă pentru a o înlocui, el o foloseşte în continuare pe aceasta.