Alianţa PNL-PDL preia controlul Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (Epoch Times România)

La o zi după ce Congresul Naţional PNL a votat în favoarea fuziunii cu PDL, cele două partide au şi format o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Beneficiind de ajutorul a trei dintre consilierii PP-DD, PNL şi PDL i-au dat jos de pe post pe cei doi viceprimari de la PSD, Dan Darabonţ şi Marcel Nicolaescu. În locul lor au fost propuşi Lucian Iliescu, de la PDL, şi Richard Ghiţă Vicenţiu, de la PP-DD, aceştia urmând să fie votaţi de consilierii generali, informează Hotnews.

Preşedintele de şedinţă al CGMB în perioada 1 iulie - 1 septembrie a fost ales tot din rândurile PDL-ului, în persoana lui Mircea Raicu.

Noua majoritate a validat în funcţie şi doi consilieri de la PNL - pe Horia Scarlat şi Antonel Tănase - şi un consilier PDL, Horaţiu Ţică. Marcel Nicolaescu, consilier PNL trecut de curând la PSD a fost vacantat din funcţie deoarece a schimbat partidul.

Cele două partide PNL şi PDL au împreună 27 de consilieri. Împreună cu cei trei consilieri de la PP-DD (partid al cărui preşedinte, Dan Diaconescu a semnat recent un protocol de colaborare cu PSD) rezultă o majoritate de 30 de consilieri din totalul celor 55.

Cei trei consilieri PPDD care au votat cu PNL-PDL sunt: Zorkoczy Julia, Ghiţă Richard-Vicenţiu şi Horaţiu Panaitescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne