Anca Boagiu: Bilanţul dezastrului lăsat de Şova la Transporturi este de competenţa Justiţiei

Anca Boagiu , conferinţă de presă
Anca Boagiu , conferinţă de presă (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a vorbit joi, în cadrul unui comunicat de presă, despre „bilanţul dezastrului” lăsat de Dan Şova la Ministerul Transporturilor despre care spune că este de competenţa Justiţiei. Totodată, Boagiu face un apel la noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, căruia îi cere să dea dovadă de „responsabilitate şi seriozitate”.

„Salut demisia politrucului Dan Şova de la Ministerul Transporturilor. După ce a reuşit timp de 2 ani de când este în Guvernul lui Victor Viorel Ponta să destructureze Ministerul Transporturilor, mutând CNADNR-ul unde au poftit interesele lui personale, vorbind în ultimele 4 luni despre autostrăzi, deşi juridic nu a mai avut nicio atribuţie în acest sens, dar distrugând în continuare proiecte de infrastructură, risipind zeci de milioane de euro pe studiile de fezabilitate ale unor autostrăzi trasate din pix pe harta ţării, fără alt scop în afara buzunarelor baronilor locali, demisia domnului Şova din Guvern este cea mai bună veste pe care au primit-o anul acesta transportatorii din România”, a declarat Anca Boagiu.

Liderul PDL a remarcat că bilanţul dezastrului lăsat de Şova la Ministerul Transporturilor este de competenţa Justiţiei, amintind de dispariţia contractului Bechtel în forma originală, semnat de Adrian Năstase, de lipsa Masterplanului pentru Transporturi şi compromiterea managementului privat prin numiri politice, precum şi de tentativele de transferare către „mafia lui Radu Mazăre” a unei părţi din acţiunile deţinute de stat la Portul Constanţa. Acestea sunt doar câteva dintre "realizările" ministeriale ale domnului Dan Şova, susţine Boagiu.

„În plus, fostul ministru al Transporturilor se poate face vinovat şi de sabotarea economiei naţionale. Să ne reamintim cu toţii cum a împiedicat Dan Şova proiectul autostrăzii Sibiu – Piteşti încât angajaţii Dacia, ajunşi la disperare, au ieşit în stradă şi au cerut Guvernului să facă demersurile necesare pentru acest proiect.

Prim-vicepreşedintele PDL a făcut apel la noul ministru de la Transporturi căruia îi cere o „atitudine ministerială şi politică decentă, aşa cum se poartă în Ardeal” şi un bilanţ real şi concret, nu unul ipocrit ca al „politrucului” Dan Şova.

„Deoarece viitorul României contează mai mult decât incompetenţa şi suspiciunile penale la adresa domnilor Victor Viorel Ponta şi Dan Şova, solicit noului ministru al Transporturilor, domnul Ioan Rus, responsabilitate şi seriozitate. Nu în ultimul rând, aştept de la dumneavoastră o atitudine ministerială şi politică decentă, aşa cum se poartă în Ardeal, astfel încât să nu mai avem parte la televizor de situaţii penibile în care să vă lăudaţi cu kilometrii de autostradă licitaţi de mine, începuţi de Guvernul Boc în 2011. Aştept cu nerăbdare un viitor bilanţ al dumneavoastră real, concret, nu unul mincinos, ipocrit, penibil, copy/paste, ca în cazul politrucului Dan Şova”, a adăugat aceasta.

Anca Boagiu îi cere noului Ministru al Transporturilor să aibă în vedere următoarele priorităţi în viitoarea politică ministerială:

- elaborarea urgentă a Masterplanului pe Transporturi, solicitat de Comisia Europeană, în concordanţă cu viziunea europeană, renunţarea la hărţile colorate de domnul Şova, relocarea autostrăzilor sub administraţia directă a Ministerului Transporturilor şi stabilirea unui plan de autostrăzi conform cu Masterplanul şi interesul naţional, nu al baronilor PSD.

- urgentarea procedurilor pentru deschiderea şantierului autostrăzii Piteşti-Sibiu, vital pentru economia României.

- privatizarea CFR Marfă în condiţiile de maximă transparenţă şi restabilirea principiului managementului privat în companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. Mizez pe experienţa de fost ministru al Internelor a domnului Ioan Rus pentru prevenirea unor eventuale acte de corupţie, cum a fost cazul relatat pe larg în presă, respectiv suspiciunile privind neexecutarea scrisorii de garanţie a Grupului Feroviar Român care a avut loc sub mandatul domnului Dan Şova.

- sporirea eforturilor de găsire şi publicare a formei originale a contractului Bechtel, mai ales că el se referă la Autostrada Transilvania, un proiect de suflet al dumneavoastră, aşa cum a vehiculat presa zilele acestea. Vă ştiu un ardelean serios şi e păcat să planeze şi asupra dumneavoastră o complicitate în continuarea ascunderii adevărului în legătură cu contractul “dispărut”.

- urgentarea şi prezentarea publică a unui set de măsuri prin care absorbţia fondurilor europene să crească în mod considerabil astfel încât să nu fim nevoiţi să plătim din bugetul statului aventurile financiare şi incompetenţa domnului Şova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne