Alina Gorghiu: Politizarea excesivă a sistemului de educaţie - cel mai grav lucru care se întâmplă în România

Liderul PNL Alina Gorghiu dă semnale că susţine proiectul de depolitizare a sistemului de învăţământ iniţiat de ministrul Educaţiei Mircea Dumitru.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii susţin demersurile de depolitizare a sistemului de educaţie iniţiate de ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, a dat asigurări miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Cel mai grav lucru care se întâmplă în România, pe care ni-l reproşează societatea civilă, pe care presa ne scoate ochii, este politizarea excesivă a sistemului de educaţie. Când în sfârşit cineva se hotărăşte să ia taurul de coarne şi să genereze o metodologie în baza căreia să se facă un examen pentru directorii de şcoli se trezeşte cineva să se opună falsificând o semnătură în Senatul României.

Se dă un raport care acum, surpriză, nu îl mai găseşte nimeni nicăieri! Dacă veţi căuta raportul comisiei pe site, la comisie, oriunde, veţi vedea că s-a evaporat. Am anunţat că facem plângere penală, pentru că este de neconceput ca în Senatul României să se poată ajunge la un asemenea matrapazlâc pentru a fi blocată o procedură care cred că va duce la profesionalizarea conducerii şcolilor", a precizat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

În concluzie, şefa PNL a subliniat că partidul pe care îl conduce alături de Vasile Blaga nu doreşte amânarea concursurilor pentru directori pentru că nu susţine menţinerea politizării în structurile în învăţământ.

"Vrem ca acest ministru (Educaţiei Mircea Dumitru) să poată duce proiectul său la bun sfârşit şi să organizeze aceste concursuri în şcoli", a punctat Alina Gorghiu.

Declaraţia şefei PNL vine în contextul în care, nu demult, Comisia de Învăţământ a Senatului, prezidată de fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus amânarea concursului pentru posturile de directori de şcoli, lăsând numirea acestora în sarcina următorului guvern, care va fi politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne