Alina Gorghiu: Ponta, bolnav de putere. Am demarat o moţiune populară pentru demiterea sa din funcţie [video]

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Pentru că este bolnav de putere şi nu vrea să se dea jos singur de pe scaunul de la Palaul Victoria, liberalii au decis să demareze o campanie de strângere de semnături de la cetăţeni pentru demiterea premierului Victor Ponta, aflat în prezent în autoexil în Turcia, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa PNL, Alina Gorghiu.

"Am luat act încă de ieri de scrisoarea din exil a premierului, încă premierului Victor Ponta. Din păcate, domnia sa insistă, se încăpăţânează să pună România într-o situaţie extrem de nefavorabilă, o situaţie delicată nu numai pe plan intern dar şi pe plan extern, iar acest lucru nu are nicio legătură cu situaţia medicală a domniei sale. În opinia noastră, boala premierului se cheamă altfel: boala de putere. Astăzi, în şedinţa Comisiei de unificare, PNL a decis să demareze o moţiune populară pentru demiterea lui Victor Ponta.

Această moţiune populară este al doilea episod după momentul noiembrie 2014 când, prin vot, Victor Ponta a fost trimis acasă. Astăzi, vom iniţia o campanie de strângere de semnături în toate judeţele României, în toate filialele PNL. Vom merge către cetăţeni pentru a le cere sprijinul pentru demiterea unui premier care refuză să facă un gest elementar, un gest de bun simţ şi de demnitate, anume de a-şi scrie demisia", a declarat Alina Gorghiu.

România nu-şi mai permite un prim-ministru urmărit penal, un premier care fuge de justiţie şi care nu are respect faţă de instituţiile statului şi faţă de români, susţine şefa PNL, care a menţionat, în context, şi rezultatele ultimului sondaj pe care l-a consultat şi care arată că 78% dintre români şi-au pierdut încrederea în actualul guvern.

Liberalii cer modificarea Constituţiei

Alina Gorghiu a mai precizat că, în cadrul şedinţei de astăzi, liberalii au încercat să identifice o soluţie pentru deblocarea crizei actuale, dar, din păcate, nu există foarte multe prevederi constituţionale care să ajute în acest sens.

"Dacă ai un prim-ministru lipsit de bun simţ politic care, în ciuda faptului că este urmărit penal, că este lipsit de credibilitate şi de legitimitate, refuză să-şi dea demisia, din păcate nu ai foarte multe soluţii. Avem, desigur, soluţia unei moţiuni de cenzură pe care o vom depune în toamnă", a subliniat co-preşedintele PNL.

Pe de altă parte, liberalii au ajuns la concluzia că situaţia este atât de gravă din orice punct de vedere ar analiza-o, încât sunt de părere că ar trebui discutat în spaţiul public şi în Parlament foarte serios, în comisia de revizuire a Constituţiei, posibilitatea reintroducerii instituţiei revocării primului ministru.

"Spun acest lucru cu toată responsabilitatea, amintindu-mi de prevederile constituţionale de până în 2003, când preşedintele României avea la dispoziţie această pârghie. Evident că această formulă va fi discutată. Vom încerca să generăm o dezbatere cât se poate de amplă pentru a vedea în ce măsură are susţinerea populaţiei şi în ce măsură vom creiona o majoritate parlamentară care să susţină acest amendament al PNL", a mai anunţat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne