Amal Clooney ameninţată cu moartea


Amal Clooney şi George Clooney
Amal Clooney şi George Clooney (Captură web)

George Clooney îşi instalează în locuinţă camere de supraveghere şi o cameră de siguranţă pentru a-şi proteja soţia ameninţată cu moartea.

Amal Clooney, soţia celebrului actor George Clooney, continuă să primească ameninţări cu moartea deoarece încearcă să obţină eliberarea fostului preşedinte al Maldivelor, Mohamed Nasheed, condamnat pentru terorism, într-un caz criticat pe plan internaţional, conform relatărilor Fox.

Nasheed, primul lider al Maldivelor ales pe cale democratică, a fost alungat de la putere în 2012 pentru că a ordonat arestarea unui judecător. El execută în prezent o sentinţă de 13 ani de închisoare după un proces rapid desfăşurat în luna martie.

George Clooney a decis să ia măsuri pentru o mai mare siguranţă a locuinţei lor din comitatul Berkshire, la vest de Londra, în Marea Britanie. Ca măsură principală, a instalat camere de supraveghere în jurul proprietăţii. Iniţiativa a fost iniţial respinsă de vecinii săi din cauza unei "posibile încălcări a vieţii private a rezidenţilor din apropiere", potrivit Internaţional Business Times. Fiind conciliant, pentru a-i mulţumi pe vecinii din cartier, George Clooney a acceptat condiţiile acestora de a reduce înălţimea la care sunt puse camerele de la 6 la 3 metri.

Paul Harrison - oficial din districtul South Oxfordshire, care ajută actorul să întărească măsurile de securitate - confirmă îngrijorarea lui Clooney: "Asigurarea securităţii este mai mult pentru ea decât pentru el. Ameninţările cu moartea sunt destul de grave".

Actorul a construit, de asemenea, o cameră de siguranţă în interiorul casei, împotriva "incendiului, bombelor şi rezistentă la atacuri", în conformitate cu US Weekly. Conform acestei publicaţii, este un fel de buncăr pentru "a fi în siguranţă în caz de intruziune în casă".

Amal Clooney nu este prima avocată ameninţată cu moartea pentru reprezentarea acestui caz. În septembrie 2015, Mahfouz Saeed, un alt avocat care îl reprezenta pe Mohamed Nasheed, a fost înjunghiat de două ori într-un hotel din Maldive, după ce l-a vizitat în închisoare pe fostul preşedinte. Investigaţia asupra acestui atac, solicitată de multe organizaţii, printre care Amnesty Internaţional, este încă în curs de desfăşurare.

Avocată specializată în drepturile omului, Amal a lucrat, de asemenea, în alte cazuri cunoscute: apărarea lui Julian Assange sau a lui Mohammed Fahmy, unul dintre jurnaliştii de la Al Jazeera, acuzaţi de răspândirea de documentare TV "nocive" pentru Egipt.