Anca Boagiu: Autostrăzile lui Ponta sunt "minciună sfruntată"

Anca Boagiu: Autostrăzile lui Ponta sunt "minciună sfruntată". Conferinţă de presă, Bucureşti, 5 dec 2013.
Anca Boagiu: Autostrăzile lui Ponta sunt "minciună sfruntată". Conferinţă de presă, Bucureşti, 5 dec 2013. (Departament comunicare PDL Bucureşti)

Senatorul Anca Boagiu a transmis joi un comunicat de presă Epoch Times România, în care anunţă că a făcut cadou baronilor USL o nuieluşă, de Moş Nicolae, ca să-l pedepsească pe ”copilul mincinos şi obraznic”, Victor Ponta, care după ce i-a minţit pe români îi minte până şi pe liderii USL.

Anca Boagiu susţine că Programul pentru autostrăzi prezentat de „primul mincinos al ţării”, Victor Viorel Ponta, nu este altceva decât o „joacă cu liniuţele pe hârtie”, „o mâzgălitură pe hartă”, menită să amăgească baronii USL care au venit la Bucureşti să ceară favoruri la Legea bugetului chiar în ziua dezbaterii acesteia în Parlament.

”Liniuţele pe care Ponta le-a trasat şi pe care le prezintă ca program prioritar de autostrăzi, (...) nu leagă România de Uniunea Europeană, nu creează o perspectiva astfel încât România să aibă un traseu european care să o străbată şi să ducă traficul la Marea Neagră”, a precizat ministrul Infrastructurii în Guvernul Alternativă al PDL.

Anca Boagiu a afirmat că Victor Ponta a trasat liniuţe care leagă majoritatea judeţelor ţării, în afară şapte judeţe care au scăpat nemâzgălite, numai pentru a oferi satisfacţie baronilor USL care au venit de luni seară la Bucureşti pentru a solicita mai mulţi bani de la buget.

”Ponta spune ca asigură dezvoltare pe sectoare economice, printre altele – dezvoltare industriei auto şi transport. E o altă minciună sfruntată! Tronsonul de la Sibiu la Piteşti nu este nici măcar pe harta mâzgălită, nu se regăseşte nici în proiecţia de buget pentru anul viitor, deşi este cel care fusese agreat de Uniunea Europeană ca făcând parte din Coridorul IV Paneuropean şi ar fi finanţat din fondurile europene” – a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

Senatorul PDL a afirmat că cele trei miliarde de euro indicate de acesta drept sursa de finanţare nu reprezintă o sumă dedicată strict României, ci sunt bani rezervaţi reţelei de drumuri şi autostrăzi la nivel european care se licitează la Bruxelles, se scrie în comunicatul de presă.

”Deci cele trei miliarde despre care el ne povesteşte nu există!”. Falsitatea planului premierului transpare şi din bugetele ministerelor, care nu menţionează spre finanţare ”nicio liniuţă de pe harta pe care Ponta a prezentat-o cu mare grabă în ziua în care a început dezbaterea la buget”, se scrie în comunicat.

Anca Boagiu a prezentat harta reală a autostrăzilor din România ce pot a fi executate, în antiteză cu ”paint-ball-ul lui Ponta” care nu poate beneficia de finanţare europeană. ”Pentru finanţări trebuie să ai proiecte şi ca să poţi să ceri finanţări trebuie să ai în spate o recunoaştere a tronsoanelor la nivel european, ceea ce nu există în ceea ce a prezentat Ponta”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Senatorul PDL i-a avertizat "pe useliştii care au venit la Bucureşti ca să ia bani că ”au avut parte de o mascaradă” şi le-a oferit, simbolic, de Moş Nicolae, o nuieluşă, ca să-l pedepsească pe copilul ”obraznic şi mincinos”, Victor Ponta, care i-a dus încă o dată de nas şi pe ei şi pe toţi românii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie