Andreea Paul avertizează: PSD pregăteşte o nouă ofensivă anti-justiţie şi anti-lege

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a avertizat marţi seară că social-democraţii pregătesc o nouă ofensivă anti-justiţie şi anti-lege care are la bază 3 piloni principali.

„PSD nu poate renunţa la mentalitatea feudalo-mafiotă care l-a consacrat. Corupţia a ajuns în biroul premierului Ponta iar acest lucru se vede în rechizitoriul procurorilor din România”, a declarat Andreea Paul făcând referire la stenogramele din care reiese că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, cu ajutorul acestuia.

Andreea Paul a explicat că ofensiva antijustiţie a PSD se va materializa în mai multe proiecte legislative.

Şi prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu, a vorbit luni despre noua ofensivă antijustiţie a social-democraţilor care vizează apărarea „baronilor„ şi a „corupţilor” din PSD. Acesta a precizat că există informaţii potrivit cărora vicepremierul Dragnea, adică „omul de încredere” în Guvern Ponta, pregăteşte, o ofensivă legislativă.

„PSD ripostează printr-o ofensivă plănuită pe trei piloni:1. Un proiect de lege care să îi exonereze pe preşedinţii de Consilii Judeţene şi pe primari de responsabilitatea propriilor fapte. PDL se opune iniţiativei legislative a lui Liviu Dragnea care vrea să îi scape pe baronii PSD de responsabilitatea ce decurge din propria semnătură. 2. Repunerea pe tapet a legii graţierii şi amnistiei. PSD vrea astfel să dea o gaură în gardul penitenciarului prin care să iasă, pe furiş, corupţii PSD. 3. Iniţierea unor proiecte legislative de modificare a legilor de organizare şi funcţionare a DNA şi ÎCCJ, instituţiile direct responsabile anti-corupţie”, a informat Andreea Paul.

Predoiu şi Andreea Paul au atras atenţia asupra faptul că Dragnea încearcă să-i scutească pe preşedinţii de Consilii Judeţene de responsabilitatea propriilor fapte şi să transfere această responsabilitate pe umerii subalternilor lor. Adică „baronii locali” nu vor mai face puşcărie atunci când sunt traşi la răspundere pentru faptele care decurg din propria lor semnătură, în locul lor ajungând să plătească diverşii angajaţii ai Consiliilor Judeţene.

La această iniţiativă se adaugă şi cea privind repunerea pe tapet a legii privind amnistia şi graţierea de care mulţii oameni politici influenţi, printre care şi Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Cătălin Voicu şi lista poate continua.

„Avem o informaţie, neverificată, şi sperăm să nu se confirme, că în mare taină se pregăteşte un proiect de lege privind modificarea organizării Înaltei Curţi şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aceasta ar urma sa fie propusă în Parlament sub forma unei iniţiative legislative de către unii parlamentari ai PSD, PC, UNPR, UDMR. Nu ne-ar mira să ne confruntăm cu o astfel de situaţie pentru că e un vis mai vechi al PSD, datând încă din anul 2007-2008. Deci, e un semn că orice ai face mentalitatea feudalo-mafiotă a acestor politicieni de tip Dragnea, de tip Ponta, nu va dispare decât în momentul în care dânşii nu vor mai fi la butoane”, a adăugat Predoiu.