Andreea Paul îl acuză pe Ponta că a creat un nou Guvern sub presiunea baronilor PSD (video)

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Deputatul PDL Andreea Paul a afirmat luni, în plenul Parlamentului, că noul PNL va vota împotriva Guvernului Ponta IV şi l-a acuzat pe premier că a făcut greşeli extrem de grave la guvernare.

Andreea Paul a susţinut că premierul îşi asumă pierderea unui pariu cu un Guvern tehnocrat. "Guvernul Ponta IV a eliminat ministrul OMV, l-a evitat la muchie pe ministrul OTV, dar l-a recuperat pe ministrul MTV, noroc cu comisia parlamentară care l-a respins şi nu i-a oferit avizul favorabil. Aţi dat dovadă din nou de laşitate şi de slăbiciune, pentru că sub presiunea baronilor PSD locali aţi creat un nou Guvern, Ponta IV, de data asta şi mai slab decât cel anterior".

”Aţi ales să nu vă daţi demisia şi aţi ales parteneriatul cu un partid fantomă. Cine este acest PLR? Cine este această fantomă? Noi nu cunoaştem acest partid! Pe dumneavoastră şi pe domnul Tăriceanu vă uneşte un singur lucru: cât mai puţini kilometri de autostradă, dacă se poate chiar zero".

Deputatul PDL a mai afirmat că Victor Ponta a "pierdut şansa unui gest minimal", şi anume acela al demisiei, pe motivul existenţei unui Guvern foarte slab. Ea a afirmat că fiind vorba de un guvern restructurat şi nu remaniat era nevoie de un nou program de guvernare şi audierea miniştrilor, subliniind că USL nu mai există: "este ridicol să reîncălziţi ciorba stricată din 2012".

Deputatul PDL a apreciat că a existat o frică faţă de audierea tuturor miniştrilor, motivând că unii dintre aceştia au dosare. "PNL nu susţine şi nu va vota acest Guvern fantomă Ponta IV. Orice echipă condusă de Victor Ponta este sortită eşecului", a conchis Andreea Paul.

Nu este un Guvern curat aşa cum ar fi meritat România anului 2014, a afirmat deputatul PNL.

"Domnule premier fantomă, v-a fost frică, frică tare de audierea tuturor miniştrilor. V-a fost teamă să nu li se vadă incompetenţa şi ştiţi că aveţi în Guvern oameni urmăriţi penal! (…) De aceea, domnule Victor Ponta, acest Guvern nu v-a rezista. În 16 noiembrie românii v-au spus să plecaţi acasă. În 16 noiembrie românii v-au ucis politic!”, a mai declarat Andreea Paul, în mesajul către Victor Ponta.

Guvernul Ponta 4 a primit, luni seara, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, votul de învestitură. Potrivit Regulamentului Camerelor, Guvernul este învestit cu votul majorităţii parlamentarilor. Votul este secret, cu bile.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează imediat Preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne