Antonescu îi „urechează” pe Băsescu şi Ponta: Opriţi-vă! Ţara trebuie să meargă înainte, nu mai vrea un partid-stat

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat marţi, în cadrul unui discurs la un miting electoral la Rovinari, că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta trebuie să se oprească din războiul politic în care au intrat pentru că aceştia ar trebui să fie mult mai interesaţi despre problemele de zi cu zi ale românilor, nu despre "săriturile cu paraşuta" sau despre cine intră mai repede la puşcărie.

"Vrem să le spunem atât lui Băsescu, cât şi lui Ponta: „Opriţi-vă!” Ţara asta trebuie să meargă înainte, nu înapoi. Opriţi-vă! Ţara aceasta nu mai vrea un partid-stat. Când am făcut USL am promis românilor că ne vom opune oricărei încercări a unui partid sau unui om de a pune mâna pe toată ţara, că nu vom mai îngădui să se întâmple în România ce s-a întâmplat în ultimii ani. Noi ne-am ţinut de cuvânt şi nu am putut merge mai departe cu oameni care mint", a precizat Crin Antonescu.

Liderul liberal a afirmat că atât Traian Băsescu, cât şi premierul Ponta, ar trebui să fie mult mai interesaţi şi să discute despre problemele de zi cu zi ale românilor, nu despre săriturile cu paraşuta sau despre cine intră la puşcărie.

"Zilnic ascultăm discuţii despre lupta lui Băsescu cu Ponta, despre săriturile cu paraşuta, despre cine intră la puşcărie, dar despre locuri de muncă mai vorbim? Despre banii cu care oamenii să îşi trimită copiii la şcoală sau banii publici cu care toţi primarii din ţara asta să facă ceva pentru comunitate mai vorbim? Ei nu vor să vorbească pentru că nu vor să îşi asume răspunderea. Nici preşedintele ţării nu a fost ales ca să facă poze cu tricoul unui partid, nici prim-ministrul nu e prim-ministru ca să se lupte cu preşedintele ţării. Fiecare are o răspundere pentru votul şi banii dumneavoastră", a mai declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a adăugat că pleacă "trist" din Gorj pentru că a constatat că lucrurile spuse de Victor Ponta, deputat de Gorj, despre această zonă nu sunt atât de frumoase aici pe cât le prezintă premierul.

"Am avut marea bucurie de a fi în mai mult de zece localităţi din Gorj, inclusiv la Târgu Jiu. Acum, iată ne întâlnim aici, într-un miez fierbinte al judeţului. Plec din Gorj bucuros că Gorjul nu e roşu, că Gorjul e liber, că oamenii au opţiuni în Gorj. Plec trist din Gorj că, din păcate, nu sunt adevărate lucrurile spuse de domnul prim-ministru, deputat de Gorj, că în Gorj nu curge lapte şi miere, că în Gorj sunt oameni care azi câştigă mai puţin decât cu un an sau doi în urmă, că în Gorj sunt oameni care pun problema ce le dau copiilor mâine de mâncare, că în Gorj sunt oameni care sunt ameninţaţi pe motive politice şi acest lucru i-l promit aici domnului Ponta, Partidul Naţional Liberal nu-l va mai permite în România, începând de la Gorj", a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL îl acuză pe Victor Ponta că a politizat totul la nivel de judeţ şi le-a impus tuturor gorjenilor "să fie roşii".

„Ce au făcut Ponta şi PSD în Gorj? Au politizat totul, i-au dat afară pe toţi cei care nu erau cu PSD din funcţii de conducere. Le-au impus tuturor să fie roşii sau să nu mai existe. Ei bine în ţară trebuie să fie loc pentru toate culorile, iar drapelul acestei ţări nu e roşu, ci e roşu, galben şi albastru. România e a tuturor”, a declarat Crin Antonescu, adăugând că PSD procedează în acelaşi mod ca PDL în urmă cu câţiva ani.

„Se întâmplă din nou în România un lucru inacceptabil. Se întâmplă din nou ca cei care guvernează, ca PSD şi Ponta, aşa cum au făcut PDL şi Băsescu, să ameninţe primarii care nu sunt din partidul lor să le dea sau să nu le dea bani pentru bugetul comunităţii după cum vor ei. Banii sunt ai cetăţenilor, nu sunt de acasă de la Ponta, de la Călinoiu (n.r.- vicepreşedinte PSD şi şef al CJ Gorj) sau Antonescu, sunt banii voştri. Nu mai acceptăm ca în această ţară primul ministru să spună eu vă dau sau nu vă dau bani pentru că nu sunt banii lor, iar comunităţi întregi să fie pedepsite pentru ca şi-au ales un primar de la un alt partid”, a subliniat Crin Antonescu.