Miza prezidenţialelor eclipsată de europarlamentarele din mai. Tomac îl persiflează pe Antonescu

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Interesele electorale imediate - europarlamentarele din mai - pun pe hold ideea alianţei anti-PSD. Comentând propunerea lui Crin Antonescu de a se crea o coaliţie anti-PSD, pentru ca Ponta să nu ajungă şef de stat, deputatul Eugen Tomac, a declarat luni, la Buzău, că problema unei coaliţii a dreptei se poate pune abia după alegerile pentru Parlamentul European.

"În Parlament, PMP va susţine orice demers credibil al opoziţiei faţă de acest guvern, dar despre modul cum se poate opri pesedizarea României, partidele de centru-dreapta ar trebui să discute după alegerile europarlamentare, căci deocamdată toate partidele sunt într-o competiţie şi aceasta mi se pare o încercare de a suprapune temele sau a le duce înspre subiecte de politică internă", a declarat Tomac, citat de Agerpres

Cât despre iniţierea unei coaliţii care să învingă PSD, liderul PMP şi-a exprimat opinia că Antonescu nu este cea mai credibilă persoană care să vorbească despre lupta anti PSD:

"Vor exista sunt convins mai multe discuţii despre cum vom putea opri pesederizarea României, dar sigur după ce domnul Antonescu a fost executat şi trimis afară de la guvernare poate spune foarte multe lucruri despre cum trebuie luptat cu PSD-ul, însă nu trebuie să uităm că pe Victor Ponta l-a adus domnul Antonescu în această stare cum este astăzi, când probabil nici socrul său nu-l mai poate opri', a opinat Tomac.

Reamintim că duminică, preşedintele Băsescu, marele susţinător al PMP, afirma că este "absolut de acord" cu ideea pe care a lansat-o Crin Antonescu privind o alianţă anti-PSD, pentru a stopa obţinerea funcţiei prezidenţiale de către social-democraţi, precizând că doreşte ca şefii celor 4-5 partide de dreapta să propună un singur candidat, întrucât "timpul va intra pe numărătoare inversă de a doua zi după europarlamentare": "Este esenţial ce a spus Crin Antonescu (...) nu are importanţă ce program avem ci să fim hotărâţi să blocăm accesul PSD la funcţia prezidenţială (...) Să fie o simplă alianţă anti-PSD, să blocheze ajungerea la toate pârghiile puterii a PSD, a lui Victor Ponta", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a avertizat formaţiunile de dreapta că au "şanse minime" să câştige prezidenţialele, "dacă nu vor avea un candidat unic până la 1 iulie".

"Am văzut că foarte mulţi încearcă să împingă la mine responsabilitatea de a-i pune pe toţi la masă să discutăm. Dacă vor vrea să aibă o discuţie cu mine, eu fac cu ei, cu dragă plăcere, dar eu nu am cum să-i fac să ajungă la un numitor comun, dacă ei nu sunt nici patrioţi, nici responsabili şi dacă sunt măcinaţi de ambiţie", a spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne