Crin Antonescu vrea o alianţă împotriva Partidului-Stat, PSD

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la B1 TV, că se impune crearea unei alianţe anti-PSD, pentru că social-democraţii să nu pună mâna pe preşedinţia ţării:

„Indiferent către lucruri îi despart pe cei care nu sunt astăzi cu PSD (...) este o chestiune de raţionalitate politică şi de instinct de conservare democratică să facem ce putem pentru ca PSD-ul să nu pună mâna şi pe Preşedinţia României”, a declarat Crin Antonescu, care în prealabil enunţase dilema alegerilor pentru Cotroceni: Vor fi alegerile anti-Băsescu, sau contra ideii de PSD, partid stat, acumulând toată puterea:

„A discuta, cine, dacă şi de ce este de dreapta este o discuţie mai complicată decât aceea cine este împotriva PSD. Cred că toate partidele care sunt în acest moment în opoziţie şi despre care nu întrezărim să fie şi ele anexe ale PSD-ului, cum a devenit UNPR-ul, pot să fie parteneri de discuţie. Dilema acestor alegeri prezidenţiale de la sfârşitul acestui an este dacă ele vor fi pro sau contra Băsescu, aşa cum crede Ponta şi cum vrea dl Ponta să-i facă pe români să creadă, sau dacă vor fi pro sau contra „toată puterea la PSD”, aşa cum mi se pare mie că este real. Şi atunci sigur că discutăm cine este contra PSD, nu cine este sau nu de dreapta”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat dacă va susţine ideea unei alianţe a dreptei împotriva PSD-ului în alegerile prezidenţiale şi în ipoteza în care este el candidatul agreat de dreapta pentru Cotroceni, Antonescu a confirmat:"Eu nu ştiu dacă va exista un candidat agreat de toţi, probabil că în mod natural turul 1 va arăta care este contracandidatul dlui Ponta în turul doi, dar dincolo de asta răspunsul este Da. Nu este o chestiune care ţine de persoana mea."

La întrebarea dacă alianţa dreptei va fi un proces natural, respectiv dacă în mod automat partidele de dreapta îl vor susţine pe candidatul intrat în turul 2, sau sprijinul va fi negociat politic (plan comun de guvernare, post de premier etc.), Antonescu s-a declarat puţin doritor de alianţe, după experienţa USL.

"Nu suntem cei din PNL foarte doritori, va închipuiţi, de o altă alianţă, noi alianţele le-am cam făcut, am încercat să le facem şi cu unii şi cu alţii. Deci suntem tentaţi de calea naturală, dar asta nu înseamnă că anumite lucruri nu pot fi discutate şi pregătite politic, mai cu seamă în perspectiva unei noi formule de guvernare." a afirmat liderul liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne