Antonescu iritat de Antena 3 în discuţiile privind comisia de anchetă

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
P. P.
21.11.2013

Preşedintele PNL s-a arătat iritat de întrebările incriminatorii adresate de moderatorii Antena 3 în timpul discuţiilor privind comisia de anchetă pentru terenul Ioanei Băsescu pe care premierul Victor Ponta doreşte să o înfiinţeze.

Pe fondul relaţiilor de prietenie dintre Victor Ponta şi familia Voiculescu, întrebările venite din partea Antena 3 incriminau tergiversarea răspunsului lui Antonescu la întrebările privind înfiinţarea comisiei de anchetă. Înainte de discuţia cu Antonescu, postul transmisese o convorbire telefonică pe care Victor Ponta a purtat-o cu cei doi realizatori TV, Ana Grecu şi Adrian Ursu.

“Doamna Grecu, să ştiţi că eu certificat de anti Băsist nu-mi iau de la nimeni! Ca să fie clar. Nici de la dvs., nici de la domnul Sârbu (n.r.-socrul primului-ministru). Aşa cum am spus şi vara trecută, la suspendare, eu sunt hotărât să rămân şi singur pentru o poziţie în care cred. Ce vreţi să sugeraţi? Că eu sunt cu Băsescu? Asta mi se pare o discuţie neruşinată!”, a declarat Antonescu în direct la Antena 3, citat de Reporter Virtual.

Crin Antonescu vizibil iritat de acuzaţiile conform cărora l-ar favoriza pe Traian Băsescu, a menţionat că nu a discutat cu Victor Ponta pe subiectul comisiei de anchetă, fapt confirmat anterior şi de de prim ministru.

”Nu eu am coabitat. Nu eu am negociat (n.r.- cu Traian Băsescu). Văd că cei care au negociat sunt bine-mersi la dvs., să înţeleg că la mine ăsta e un păcat? Nu vă faceţi că nu înţelegeţi, domnule Adrian Ursu! De ce încercaţi să prezentaţi lucrurile denaturat, cum că Victor Ponta mi-a dat ultimatum? Chiar el v-a spus mai devreme că nu e aşa…”, a adăugat, iritat, Crin Antonescu.

Contextul discuţiilor este completat de declaraţiile lui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni care explica că Victor Ponta şi Dan Voiculescu au un plan politic-mediatic care urmăreşte subminarea imaginii prin inventarea de scandaluri publice, unul din exemplele în acest sens fiind cazul ”CEC”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor