Premierul Ponta, prins cu minciuna

Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013
Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013 (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.11.2013

Situaţie jenantă pentru Victor Ponta. Deşi premierul declara marţi că a discutat la telefon cu Crin Antonescu în legătură cu comisia de anchetă privind terenul fiicei lui Băsescu şi totul părea stabilit, aflăm astăzi de la liderul PNL ca, de fapt, nu au purtat această discuţie.

Marţi după-amiază, premierul Victor Ponta le preciza jurnaliştilor pentru prima dată că liderii grupurilor parlamentare i-au solicitat înfiinţarea unei Comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care să ancheteze modul în care instituţiile publice ale statului au intervenit în achiziţia terenului de 290 de hectare făcută de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu. Este vorba de acel teren de la Nana, din judeţul Călăraşi.

După această declaraţie, jurnaliştii i-au contactat pe liderii grupurilor PNL care nu au confirmat această afirmaţie a premierului, mai exact vorbim de liderul deputaţilor PNL George Scutaru şi de Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali.

Ulterior, la ieşirea din Parlament, premierul Victor Ponta le-a spus jurnaliştilor, neoficial, în sensul că nu în faţa camerelor de filmat, faptul că l-a sunat şi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi acesta ar fi fost de acord cu înfiinţarea acestei Comisii de anchetă.

Însă miercuri dimineaţa George Scutaru a afirmat că PNL nu şi-a dat acordul pentru înfiinţarea acestei comisii, iar mandatul afirmaţiilor sale este unul politic dat de Crin Antonescu. Sunat de jurnaliştii de la Gândul, preşedintele PNL a precizat că nu a avut nicio discuţie cu Victor Ponta. Anterior această discuţie telefonică ar fi fost confirmată chiar şi de preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

"Domnul prim-ministru m-a informat că a avut o discuţie telefonică şi cu domnul preşedinte Crin Antonescu", a declarat Constantin.

Se pare că Victor Ponta a fost prins cu minciuna. Sau poate Crin Antonescu.

Potrivit celor de la Realitatea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi: "Toţi liderii PNL care au fost la mine în birou au fost de acord cu oportunitatea acestei comisii. Acolo nu au fost nici domnul Scutaru şi nici domnul Haşotti. Au fost domnii Stroe şi Chiţoiu şi doamna ministru Câmpeanu şi nu au avut nicio reacţie împotrivă şi aşa am dedus că toată lumea suntem de acord. (...) Lucrează colegii noştri. Când vom avea o formă finală, vom discuta şi cu ceilalţi parteneri. Am văzut între timp că şi PNL susţine acest proiect. Ştiam ca şi PC îl va susţine. Important este să-l definitivăm. Am văzut că şi pe situl dvs scria că Victor Ponta a vorbit cu domnul Antonescu la telefon şi a confirmat că se implică în acest proiect”.

„În ceea ce priveşte comisia de anchetă noi nu am avut nicio discuţie ieri pe acest subiect şi până în prezent şi subliniez acest lucru, nu există niciun acord al PNL pentru această comisie. Suntem dispuşi, suntem deschişi, să discutăm acest subiect, dar acest subiect va fi discutat numai în USL, nu este o decizie care se ia la nivelul grupurilor parlamentare”, a explicat ulterior Scutaru.

Valeriu Zgonea a reacţionat: "Puteţi să-i întrebaţi pe colegii liberali de ce s-au răzgândit de ieri până astăzi. Eu ştiu că aici, în interior, ca peste tot unde se lucrează în echipă, în momentul în care liderul echipei şi ceilalţi spun da şi nimeni nu are nicio obiecţie, însemnă că toată lumea a acceptat această idee. Mie, personal îmi dispalce să luăm o decizie într-o echipă, după aceea cineva care face parte din echipa respectivă şi este informat de colegii săi face conferinţă de presă şi spune că domnia-sa nu ştie. Ştie, pentru că colegii domniei-sale care iau decizii, au fost parte a acestei decizii".

USL se întruneşte mâine în şedinţă să decidă soarta acestei comisii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor