Anunţ oficial. Guvernul dă banii pentru "Cuminţenia Pământului"

"Cuminţenia Pământului", celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, se întoarce în patrimoniul cultural al statului român.
Cuminţenia Pământului, opera lui Constantin Brâncuşi
Cuminţenia Pământului, opera lui Constantin Brâncuşi (www.facebook.com/CuminteniaPamantului)

Guvernul Cioloş a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care opera lui Constantin Brâncuşi - "Cuminţenia Pământului" - va fi achiziţionată de statul român şi va fi expusă în colecţii publice, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"În şedinţa de Guvern de astăzi s-a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care opera 'Cuminţenia Pământului' (...) va fi achiziţionată de statul român şi va fi expusă în colecţii publice, după ce Guvernul a luat deja măsurile legislative pentru asigurarea resurselor financiare necesare.

Aşadar, printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul a stabilit ca diferenţa între sumele donate în cadrul campaniei de subscripţie publică dedicată sculpturii lui Constantin Brâncuşi şi suma echivalentă în lei a 6 milioane de euro să fie asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii", a spus Iolu, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne